Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 10:08

Κλίμα ικανοποίησης στη Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας από την διακρατική συμφωνία διάνοιξης της συνοριακής διάβασης στο Λαιμό της Πρέσπας

«Μια από τις μεγάλες αναπτυξιακές επιλογές της περιφερειακής αρχής, από την στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας για την οποία αγωνιστήκαμε με προτάσεις και παραστάσεις στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών  γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Θόδωρος Καρυπίδης,

αμέσως μετά την γνωστοποίηση της υπογραφής της Συμφωνίας για τη διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός -Μάρκοβα Νόγκα, ανάμεσα στην  αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Σία Αναγνωστοπούλου και τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο Περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας  δήλωσε ότι «η επόμενη ημέρα για την περιφέρεια στις σχέσεις της με Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία θα είναι πολύ διαφορετική μετά την διακρατική συμφωνία για την δημιουργία διασυνοριακής εισόδου στον λαιμό της Πρέσπας» και πρόσθεσε  ότι αυτή νέα δίοδος «θα απογειώσει αναπτυξιακά την περιοχή της Πρέσπας με τις σπάνιες μοναδικές ομορφιές σε όλο τον κόσμο».

Ανέφερε ότι η περιφέρεια με μελέτες που έχει εκπονήσει έχει προετοιμάσει το έδαφος για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου τελωνείου, την δημιουργία των απαραίτητων κτιρίων αλλά και την ήπια διαμόρφωση της εισόδου της χώρας στην περιοχή του Λαιμού. Συμπλήρωσε δε ότι «έχουν εξασφαλιστεί από διακρατικά και διασυνοριακά προγράμματα  5.000.000 ευρώ για να γίνουν υποδομές ισάξιες των ανθρώπων και της χώρας μας».

Τέλος υπενθύμισε ότι το θέμα της διάνοιξης της εισόδου στο Λαιμό ετέθη  μετ‘επιτάσεως τόσο από τον ίδιο, όσο και από το δήμαρχο Πρεσπών και τον βουλευτή Κώστα Σελτσα στο πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη και διαμονή του στην περιοχή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πρέσπες 2017.  Μάλιστα σ ‘εκείνη την συνάντηση παρουσία όλων των συμμετεχόντων στην σύσκεψη υπήρξε απευθείας επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά  προκειμένου τελευταίος  να το θέσει ως προτεραιότητα στις συνομιλίες του με τους ομολόγους του στα Σκόπια.

Η συνοριακή διάβαση στον Λαιμό της Πρέσπας είναι παλιά αλλά έκλεισε με απόφαση των Συνταγματαρχών λίγες ημέρες μετά την εγκαθίδρυση της Χούντας στην Ελλάδα.  

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ |ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 10:11