Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 15:36

Συνάντηση Σημανδράκου με τα στελέχη της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας

Σε μια άκρως σημαντική συνάντηση, μέλη του συνδυασμού μας «Κοζάνη Μπροστά» παρευρέθηκαν στα γραφεία της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας όπου και ενημερώθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή κ. Αμανατίδη Γεώργιο, τον Διευθυντή Μελετών κ. Γκίνη Ιωάννη

και τον Διευθυντή Προγραμματισμού κ. Σιδηρόπουλο Αναστάσιο, για τις δράσεις και το έργο της Εταιρίας.

Κατά τη χρήσιμη αυτή συνάντηση παρουσιάστηκαν οι δράσεις της Εταιρίας για μια σειρά ζητημάτων με σημαντικότερο την προετοιμασία της περιοχής για το νέο παραγωγικό μοντέλο. Τα στελέχη της Εταιρίας μας ενημέρωσαν για το είδος του σχεδιασμού που εκπονείται, για την εμπλοκή του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διαδικασία της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή καθώς και για τις ελλείψεις που εντοπίζονται στο σχεδιασμό αυτό σε επίπεδο επάρκειας πόρων και μεθοδολογίας.

Ταυτόχρονα μας έγινε μια πλήρης ενημέρωση για το είδος και την ωριμότητα των μελετών του Δήμου μας ενώ τέθηκαν και επιμέρους ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένα προγραμματιζόμενα έργα.

Η συμβολή της ΑΝΚΟ στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας είναι αξιοσημείωτη και δίχως την ύπαρξή της πολλά από τα σημερινά έργα τα οποία τείνουμε να θεωρούμε δεδομένα δεν είναι σίγουρο αν θα πραγματοποιούνταν.

Η ιστορία διδάσκει. Και διδάσκει πως όταν υπάρχει μια πολιτική ηγεσία με όραμα, διάθεση για δουλειά και στοχοπροσήλωση, τότε με τη βοήθεια δημιουργικών ανθρώπων μπορούν να γίνουν βιώσιμα αναπτυξιακά έργα.

Στο πλαίσιο αυτό θα συνεργαστούμε με την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία του ανθρωπίνου δυναμικού της ή τις δυνατότητες που έχει ως αναπτυξιακό όχημα για το Δήμο μας, αλλά κυρίως μέσω της εφαρμογής μιας νέας αναπτυξιακής στρατηγικής  για την έξοδο της Κοζάνης από τη στασιμότητα.  

Ο νέος νόμος (Κλεισθένης) δίνει νέες δυνατότητες συμμετοχής του Δήμου σε νομικά πρόσωπα αναπτυξιακού χαρακτήρα για ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, όπως για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, προσέλκυσης κεφαλαίων με στόχο επενδύσεις σε ΑΠΕ, κ.α.

Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε σαν άμεση προτεραιότητα τη διαχείριση των πόρων που μας αναλογούν από τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία και ταμεία που συστήνονται, καθώς είναι αδιανόητο να έχουμε αναπτυξιακά εργαλεία δίχως χρηματοδοτική επάρκεια.

Προκειμένου να επιτύχουμε το στρατηγικό μας στόχο που έχουμε θέσει ως ανεξάρτητος συνδυασμός για τη μείωση της ανεργίας, απαιτείται η αξιοποίηση κάθε δομής της περιοχής μας, κάθε επιστημονικού και ερευνητικού φορέα καθώς και κάθε δημιουργικού συμπολίτη μας στην προσπάθεια αυτή.

Συνδυασμός «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ», υποψήφιος δήμαρχος Ευάγγελος Σημανδράκος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 15:40