Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 17:59

398.518 € για την πρόσληψη προσωπικού στην κινητή μονάδα της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (ΕΨΥΚΑ).

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 δύο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 398.518 €, με δικαιούχο την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (ΕΨΥΚΑ).

Πρόκειται για τα παρακάτω έργα:

  • Ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης - Γρεβενών της Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (ΕΨΥΚΑ), προϋπολογισμού 268 €. Η Πράξη αφορά στην ενίσχυση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης και Γρεβενών που λειτουργεί η ΕΨΥΚΑ με προσωπικό έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή διασπορά των παρεμβάσεων και να αυξηθεί ο αριθμός των προσφερόμενων θεραπευτικών πράξεων και των Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών αλλά και των παρεμβάσεων δικτύωσης με την τοπική κοινωνία και τους φορείς. Η Κινητή Μονάδα θα ενισχυθεί με 5 επιπλέον εργαζόμενους. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την κάλυψη του ελλείμματος παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης. Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε ανήλικα άτομα, παιδιά και εφήβους καθώς και τους γονείς τους, που χρίζουν παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών, όπως παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα προσαρμογής κ.α.
  • Ανάπτυξη Υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ΄ οίκον, μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης - Γρεβενών της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (ΕΨΥΚΑ), προϋπολογισμού 250 €. Η Πράξη αφορά στην ενίσχυση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης και Γρεβενών που λειτουργεί η ΕΨΥΚΑ με προσωπικό με στόχο την ανάπτυξη των υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ΄ οίκον, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή διασπορά των παρεμβάσεων και αφετέρου ο αριθμός των πραγματοποιηθέντων θεραπευτικών πράξεων της Κινητής Μονάδας. Η Κινητή Μονάδα θα ενισχυθεί με 5 επιπλέον εργαζόμενους και με την αγορά ενός επιβατικού οχήματος. Το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας έχει ως στόχο του την κάλυψη του ελλείμματος παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης.

 

Οι Δράσεις Στήριξης Κινητών Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας θα υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 18:24