Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 17:13

Ολοκληρώθηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιου

Με  μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στον Δήμο Βοΐου και την πόλη της Σιάτιστας, η επίσημη υποδοχή και ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης.

Αναφωνώντας «ΑΞΙΟΣ» μετά Βαΐων και θερμών χειροκροτημάτων, Κλήρος και λαός, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, υποδέχθηκαν τον νέο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης  κ.κ. Αθανασίου, στην πλατεία Τσιστοπούλου στον χώρο του Δημαρχείου, όπου ο Δήμαρχος Δημήτριος Λαμπρόπουλος τον υποδέχθηκε με θέρμη και του προσέφερε ως δώρο την ποιμαντορική ράβδο με την οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «θα στηρίζετε τους αδυνάτους, θα παρηγορείτε τους ολιγόψυχους, θα νουθετείτε τους άτακτους, θα δείχνετε την αγάπη σας, αλλά και την αρχιερατική σας κυριαρχία».

Ο Δήμαρχος Βοΐου στην προσφώνηση του προς το Νέο Ποιμενάρχη ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμε,

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Δράμας κκ Παύλε  εκπρόσωπε του Οικουμενικού Πατριάρχου κκ Βαρθολομαίου,

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Καστορίας κκ Σεραφείμ Τοποτηρητά της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης,

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς,

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Σισανίου και Σιατίστης κκ Αθανάσιε,

Σεβαστοί Πατέρες,

Αξιότιμοι εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, δικαστικών και εκπαιδευτικών αρχών,

Κυρίες και κύριοι,

Ως Δήμαρχος Βοΐου εκφράζω την ανεκλάλητη χαρά και τον ενθουσιασμό του λαού της Σιάτιστας, της έδρας και όλου του Δήμου Βοΐου για τη μεγάλη και σημαντική σημερινή ημέρα που υποδεχόμαστε το νέο Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κκ Αθανάσιο.

Ευχαριστούμε Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμε όπως και όλα τα μέλη της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την επάξια εκλογή του λαμπρού κληρικού κ Αθανασίου ως μητροπολίτου. Επίσης,  θερμές ευχαριστίες οφείλουμε σε εσάς Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Καστορίας κκ Σεραφείμ, για το ενδιαφέρον και την αγάπη που δείξατε κατά τη διάρκεια της τοποτηρητείας σας.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα, Σισανίου και Σιατίστης κκ Αθανάσιε ,

Καλώς ωρίσατε – Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου.

Η ξακουστή Σιάτιστα, η πόλη των γραμμάτων, του εμπορίου και των ευεργετών, καθώς και ολόκληρος ο Δήμος Βοΐου, λαμπροστολισμένος και πανηγυρίζων, σας υποδέχεται για την ενθρόνισή σας στην έδρα της Ιστορικής Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, την οποία εποίμαναν άξιοι ιεράρχες, όπως ο Ζωσιμάς, ο Αγαθάγγελος Στεφανάκης, ο Ιάκωβος, ο Πολυκαρπος , ο Αντώνιος και ο Παύλος.

Όταν την 20η Μάρτίου, εκλεγήκατε Μητροπολίτης, έφθασε η φτερωτή φήμη για το πρόσωπό σας από τη γειτονική Καστοριά, όπου υπηρετούσατε ως πρωτοσύγκελλος, ότι είστε ένας σοβαρός, κόσμιος, ιεροπρεπής, συνετός και πράος κληρικός, με θεολογική συγκρότηση και διοικητική εμπειρία, προσόντα που προμηνύουν μία καρποφόρο αρχιερατεία. Το διαπιστώσαμε και το διαπιστώνουμε και εμείς, και για το λόγο αυτό επαυξάνεται η χαρά και η ικανοποίησή μας.

Ευχόμαστε να έχετε δύναμη και ακλόνητη υγεία, ώστε να αρχιερατεύσετε πολλά χρόνια για το καλό της επαρχίας που σας εμπιστεύθηκε η Εκκλησία.

Σας προσφέρω, σε ένδειξη τιμής, σεβασμού και αγάπης, μία ποιμαντορική ράβδο, με την οποία θα στηρίζετε τους αδύνατους, θα παρηγορείτε τους ολιγόψυχους, θα νουθετείτε τους άτακτους, θα δείχνετε την αγάπη σας, αλλά και την αρχιερατική σας κυριαρχία.

Πολλά και υγιεινά τα έτη σας Σεβασμιώτατε!

Άξιος!!!

Ακολούθως ο νέος Ποιμενάρχης με πομπή κατευθύνθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέσθηκε η ενθρόνιση του παρουσία Ιεραρχών, κληρικών, των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

 

 

                                                                                                  

                                                                                       Από το Γραφείο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 17:26