Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 17:45

"Ταμείο" της Κοινωνίας των πολιτών Βελβεντού απο την επίσκεψη Τσίπρα

Τρίτη 16 Απριλίου 2019: Μια σημαντική μέρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια ιστορική μέρα για το Βελβεντό, για το νέο Δήμο Βελβεντού!

Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση,

τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου, τους βουλευτές κ. Μίμη Δημητριάδη, Θέμη Μουμουλίδη, Γιάννη Θεοφύλακτο και Γιώργο Ντζιμάνη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, αντιπεριφερειάρχες και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Βελβεντό.

Στις 11:30 π.μ., στη διασταύρωση Βελβεντού, υποδέχτηκαν τον  Πρωθυπουργό και το Κυβερνητικό κλιμάκιο οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης, η οργανωτική επιτροπή, κάτοικοι της κωμόπολης κι εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στους δυο πρωτοπόρους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Βελβεντού «ΑΣΕΠΟΠ» και «ΔΗΜΗΤΡΑ» και είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες τόσο με αγρότες όσο και με τις διοικήσεις των Συνεταιρισμών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τη λειτουργία τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το σχεδιασμό και τη μελλοντική τους πορεία.

Αμέσως μετά επισκέφτηκε τον μοναδικό σε επίπεδο χώρας αυτοδιαχειριζόμενο υδροηλεκτρικό σταθμό του ΤΟΕΒ Βελβεντού, που λειτουργεί επισήμως εδώ και μερικούς μήνες και συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των αγροτών, σε σχέση με την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης η Λαϊκή Συνέλευση των Πολιτών του Βελβεντού στο «Μετόχι», όπου για πρώτη ίσως φορά στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας, εν ενεργεία Πρωθυπουργός λαμβάνει μέρος και συμμετέχει σε διαδικασία άμεσης δημοκρατίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τις εργασίες της Συνέλευσης, μετά την εκλογή Προέδρου της Λαϊκής Συνέλευσης,  άνοιξε ο Πρόεδρος της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού», Μανώλης Στεργίου, ο οποίος καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, δίνοντας το στίγμα του Δήμου Βελβεντού και κάνοντας μια περιεκτική αναφορά στον πολύχρονο, πολύμορφο και δίκαιο αγώνα της κοινωνίας μας.

 «Δεν ήρθα εδώ για να δεχτώ συγχαρητήρια, ήρθα εδώ για να δώσω σε σας συγχαρητήρια!». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του στη Λαϊκή Συνέλευση ο Πρωθυπουργός και συνέχισε μιλώντας για «Μέρα δικαίωσης του δικού σας αγώνα», δικαιώνοντας, με αυτές τις λίγες λέξεις, τον μακροχρόνιο αγώνα όλων των κατοίκων της τοπικής μας κοινωνίας.

Αναφέρθηκε εκτενώς στη φυσιογνωμία και στα κύρια χαρακτηριστικά που συγκροτούν το Δήμο Βελβεντού και ανάμεσα σε άλλες αναφορές στο γενικότερο πλαίσιο της χώρας, στη διάρκειά της ομιλίας του, εξήγγειλε την ίδρυση και λειτουργία, στο Βελβεντό, του πρώτου τμήματος επιμόρφωσης του εθνικού δικτύου νέων αγροτών, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη, η οποία και έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, δίνοντας ο καθένας με τον τρόπο του τη δυνατότητα στον Πρωθυπουργό και στους υπόλοιπους προσκεκλημένους να βιώσουν την ατμόσφαιρα και το κλίμα μιας Λαϊκής Συνέλευσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης στη δική του παρέμβαση αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν το Υπουργείο στην απόφαση για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού, αλλά και στην ευθύνη που έχουμε ως κοινωνία να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δόθηκε, κάνοντας λόγο για «κύτταρο άμεσης δημοκρατίας».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης μίλησε για το Βελβεντό, όπως εκείνος το γνωρίζει και το ζει εδώ και πολλά χρόνια, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τον αγώνα μας, ολοκληρώνοντας έτσι τις εργασίες της Λαϊκής Συνέλευσης  την οποία έκλεισε ο Πρωθυπουργός.

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών πλακετών, εκ μέρους της κοινωνίας του Βελβεντού, στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού και στο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη για τη συμβολή του στην επιτυχή έκβαση του αγώνα.

Κύριε Πρωθυπουργέ της χώρας Αλέξη Τσίπρα, κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, κύριε περιφερειάρχη της δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρε Καρυπίδη, η κοινωνία του Βελβεντού σας ευχαριστεί για τη δυνατότητα που μας δίνετε να αποδείξουμε το δίκιο των επιχειρημάτων και του αγώνα μας. Και να είστε βέβαιοι ότι θα σας δικαιώσουμε για αυτή την επιλογή σας.

 

«…Το όνομά του, επειδή δε ζούμε στηριγμένοι πάνω στους λίγους παρά στους περισσότερους, είναι κυριαρχία του δήμου, δημοκρατία…».

Περικλέους Επιτάφιος (μετάφραση Ι.Θ. Κακριδή).

 

Με λογισμό και μ’ όνειρο,

εμπρός στο αύριο που μας αξίζει!

 

«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 17:48