Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 13:06

Δωρεάν Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές των Λυκείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας από την ΔΕΗ

Υπηρεσίες Επαγγελματικού προσανατολισμού σε 100 μαθητές Λυκείων των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας προσφέρει η ΔΕΗ Α.Ε. Το πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα με ενημέρωση των μαθητών πού προέρχονται απο σχολεία του δήμου Κοζάνης

και την Τετάρτη θα συνεχιστεί με τους μαθητές των Λυκείων του δήμου Εορδαίας. Πραγματοποιείται με την συνδρομή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  της επιχείρησης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης.

Μετά την ενημέρωση, οι μαθητές για ένα τρίωρο θα χρειαστεί να απαντήσουν ηλεκτρονικά σε ερωτηματολόγια που θα τους ζητηθουν και στη συνέχεια θα ακολουθήσει  κατ’ ιδίαν συνάντηση του κάθε μαθητή με τον εξιδεικευμένο σύμβουλό του προγράμματος όπου  θα υπάρξει ευρεία και αναλυτική συζήτηση για το αποτέλεσμα της έρευνας σε σχέση με το προφίλ του μαθητή.

Στην έρευνα επαγγελματικού προσανατολισμού συμμετέχουν μαθητές της Α και Β Λυκείου και όπως δήλωσε ο διευθυντής εκπαίδευσης της ΔΕΗ Δημήτρης Καρέλλης «προσφέρεται από την επιχείρηση στο πλαίσιο της Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης». Επισήμανε ότι «η ΔΕΗ προσπαθεί, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, να είναι αρωγός της τοπικής κοινωνίας της περιοχής με την οποία έχει παράλληλη πορεία τα τελευταία εξήντα χρόνια».

Την ίδια ακριβώς υπηρεσία παρέχει δωρεάν η ΔΕΗ τα τελευταία 20 χρόνια στα παιδιά των εργαζομένων της και όπως εξήγησε ο Δημήτρης Καρέλλης «από στοιχεία που έχουμε συλλέξει, το πρόγραμμα συμβουλευτικής έχει επιτυχία λίγο πάνω από το 90% στο ποσοστό των παιδιών που έλαβαν μέρος».

Η επιλογή του αναδόχου εταιρίας με τις υπηρεσίες εξιδεικευμένων συμβούλων έγινε από την επιχείρηση με την διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού όπου συμμετείχαν οι καλύτερες εταιρίες του Ελλαδικού χώρου και που φέρουν όλα τα πιστοποιητικά επάρκειας και ποιότητας.

Αντίστοιχο πρόγραμμα συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού έτρεξε από την ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια, για τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου Φλώρινας και Αμυνταίου.

ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 13:08