Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 14:48

Επίσκεψη Μουμουλίδη στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης - Δυνατότητα σύνδεσης του Σχολείου με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και Σχολής Καλών Τεχνών

 Ο βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Καλλιτεχνικού Σχολείου κ. Γρηγόρη Κοντό , καθώς και με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του βουλευτή  για την πορεία της πρώτης καθοριστικής  σχολικής χρονιάς  του νέου σχολείου, για τα προβλήματα τις δυνατότητες και τις προοπτικές εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

 Ήταν μια σημαντική ,για  μαθητές και  εκπαιδευτικούς σχολική χρονιά, με πολύτιμη εμπειρία. Ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι οι μαθητές, καθώς  γνώση, δημιουργικότητα και τέχνες,  είναι πλέον στην καθημερινότητά τους.

Πέρα από τα θετικά σχόλια για την λειτουργία  του σχολείου, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές, με σημαντικότερη την έλλειψη  αμφιθεάτρου, που είναι ο απαραίτητος χώρος για την ολοκλήρωση μιας άρτιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Επίσης σημαντική είναι η έλλειψη δύο πιάνων, καθώς και διαφόρων άλλων μικρότερης σημασίας αλλά απαραίτητων υποδομών.

Ο βουλευτής δήλωσε ότι θεωρεί την κάλυψη των ελλείψεων  μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς , ως αυτονόητη υποχρέωση πολιτείας και αρμόδιων φορέων.

Ευχάριστη είδηση αποτελεί το μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές του συνόλου της Π.Ε.Κοζάνης, να εγγραφούν στην Πρώτη Γυμνασίου, καθώς και το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών για να μετεγγραφούν στην Δευτέρα Γυμνασίου, προκειμένου να συνεχίσουν από την Δευτέρα Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση της περιοχής , καθώς είναι ένα από τα έξη καλλιτεχνικά που λειτουργούν στην Ελλάδα. Είναι ένα σημαντικό σχολείο που συνδυάζει  τη γενική παιδεία με την καλλιτεχνική εκπαίδευση και τις τέχνες.

Ο Θέμης Μουμουλίδης επισήμανε την δυνατότητα , αλλά και την ανάγκη σύνδεσης των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του σχολείου με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κοζάνης καθώς και με τα τμήματα  εικαστικών και κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Τέλος συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση  παρουσία όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής, για την εξασφάλιση της επίλυσης των προβλημάτων του καλλιτεχνικού Σχολείου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών

και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 14:52