Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 09:38

Η περιπέτεια ενός πολίτη στην Φλώρινα όταν κατάγγειλε στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ το κάπνισμα σε κλειστό δημόσιο χώρο. Τι ισχυρίστηκαν οι αστυνομικοί, τι απάντησαν οι υπηρεσίες.

 Το vetonews δημοσιεύει επιστολή αναγνώστη  (το ονομα του παραμένει για ευνόητους λόγους διαθέσιμο στην σελίδα) όπου περιγράφεται η περιπέτεια που έζησε άταν προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί για το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους όπου υπήρχαν ακόμη

και παιδιά γνωστού ξενοδοχείου της Φλώρινας. Ο συγκεκριμένος πολίτης, γνώστης της νομοθεσίας, δεν έχασε ούτε μια στιγμη την ψυχραιμία του στην διαχείριση του περιστατικού, στην συνέχεια απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές για τα ενέργειες. Η απάντηση που έλαβε απο την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας, είναι οτι δεν βρήκε τίποτα στους ελέγχους που έκανε, απ'όσα εγγράφως καταγγέλει ο συγκεκεριμενος. Δημοσιεύουμε τα παραπάνω μετά το ρεπορτάζ του kozanimedia όπου με επιδεικτικό τρόπο η πολιτική παρέα που θα έχει απο τον Σεπτέμβριο την ευθύνη της εφαρμογής του νόμου στον δήμο Κοζάνης  (δεν καπνιζω σε κλειστούς δημόσιους  χώρους) κάπνιζε αρρημανίως. Δημοσιεύουμε την επιστολή,  μετά την απάντηση του νέου δημάρχου Κοζανης Λ. Μαλουτα στην τηλεόραση του flash tv όπου ισχυρίστηκε"γιατι να εφαρμόζεται ο νόμος στην Κοζάνη και οχι στην Πτολεμαϊδα και άλλα τέτοια κουφά και ευτράπελα που προσβάλλουν την υπόσταση αλλά και νοημοσύνη",  ώστε να κατανοήσουν οι πολίτες τι σημαίνει να έχεις ανεύθυνους πολιτικούς "άρχοντες" και την ίδια στιγμή αυτοί οι "άρχοντες" απροκάλυπτα και ωμά να ενθαρρύνουν στην παράβαση του νόμου. (Σπύρος Κουταβας)

Η επιστολή και η απάντηση των αρχών

Χανιά, 15 Απριλίου 2019

Προς την Δνση Δημόσιας Υγείας

& Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Φλώρινας

Φλώρινα

Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καταγγελία για κάπνισμα σε κλειστό δημόσιο χώρο παρουσία ανηλίκων

  1. Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 γύρω στις 21:30, καταλύσαμε με την σύζυγό μου και άλλο ένα ζευγάρι στο Ξενοδοχείο King Alexander στην Φλώρινα (Κων. Καραμανλή 68) για ένα βράδυ. Επισημαίνω ότι παρόλο που είχαμε ζητήσει δωμάτια μη καπνιστών, το δωμάτιο που μας έδωσαν (113) μύριζε καπνό τσιγάρου.
  2. Στο χώρο του εστιατορίου όπου κατεβήκαμε για ένα γρήγορο βραδινό γύρω στις 22:00, διαπιστώσαμε ότι σε όλα τα τραπέζια κάπνιζαν, παρόλο που ο χώρος ήταν δίπλα ακριβώς στον παιδότοπο και πολλά παιδιά καθόταν με τους ενήλικες, οι περισσότεροι από τους οποίους κάπνιζαν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο.
  3. Ρώτησα τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου αν υπάρχει χώρος για μη καπνίζοντες και έλαβα αρνητική απάντηση. Επεσήμανα ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε δημόσιους χώρους και μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να επεμβαίνουν στις συμπεριφορές των πελατών τους.
  4. Αφού έφαγα, έκανα ευγενικά παρατήρηση σε ένα ζευγάρι καπνιστών που δεν σταμάτησε να καπνίζει δίπλα στο κοριτσάκι τους. Μου απάντησαν ότι δεν πρέπει να ανακατεύομαι στο τρόπο που μεγαλώνουν το παιδί τους. Απαίτησαν μάλιστα με απειλητικό τρόπο να σβήσω από το κινητό μου και κάποια προσωπική μου φωτογραφία που με είχαν δει να βγάζω ισχυριζόμενοι ότι θα μου κάνουν μήνυση και θα καλέσουν την αστυνομία.
  5. Επειδή ένοιωσα να απειλούμαι κάλεσα εγώ το 100, το οποίο ήλθε σχεδόν αμέσως αλλά οι αστυνομικοί δήλωσαν αναρμόδιοι να ελέγξουν το χώρο για καπνίζοντες επειδή η εν λόγω αρμοδιότητα ανήκει στη Δημοτική Αστυνομία. Σχεδόν ταυτόχρονα η διεύθυνση του ξενοδοχείου φρόντισε να εξαφανίσει ταχύτατα τασάκια και αποτσίγαρα από όλους τους χώρους (μπαρ και εστιατόριο).
  6. Οι αστυνομικοί, ενώ ζήτησαν τα δικά μου στοιχεία δεν ζήτησαν τα στοιχεία των υπόλοιπων καπνιστών και της κυρίας που εμφανίστηκε ως διευθύντρια του ξενοδοχείου παρόλο που όλοι και όλες με προπηλάκιζαν ισχυριζόμενοι ότι φωτογράφιζα τα παιδιά τους αλλά χωρίς να επιθυμούν να ακούσουν τη δική μου θέση. Έθεσα αμέσως το κινητό μου στη διάθεση των αστυνομικών για να ελέγξουν αν υπήρχαν φωτογραφίες παιδιών αλλά μου απάντησαν ότι αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  7. Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών, ανέβηκα στο δωμάτιό μου χωρίς να δώσω συνέχεια στο περιστατικό. Το ζευγάρι με το οποίο συνταξιδεύαμε ανέβηκε λίγο αργότερα, αλλά περιμένοντας το ασανσέρ διαπίστωσε ότι στην υποδοχή του ξενοδοχείου είχαν εμφανιστεί τρεις σωματώδεις άνδρες που ζητούσαν με φωνές να μάθουν σε ποιο δωμάτιο «έμενε εκείνος που έβγαζε φωτογραφίες».

Με βάση τα παραπάνω παρακαλώ να ελέγξετε την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας από το εν λόγω ξενοδοχείο, ιδίως στο χώρο έξω από τον παιδότοπο, κατά προτίμηση βραδινές ώρες και κατά τις παραμονές αργιών.

Σας παρακαλώ να μου κοινοποιήσετε τον αριθμό πρωτοκόλλου με τον οποίο καταχωρήθηκε η παρούσα καταγγελία μου (σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 3979/2011 και την υπουργική απόφαση ΥΑΠ/Φ.40.4/163/2013 με ΑΔΑ: ΒΕΤ6Χ-ΔΦ2) και να με ενημερώσετε ηλεκτρονικά για την συνέχεια που δόθηκε σε αυτήν.

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία και κοινοποιώ την παρούσα στη Δημοτική Αστυνομία και το Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας για ενδεχόμενες ενέργειες από την πλευρά τους.

Με εκτίμηση,

Κοιν.  Δημοτική Αστυνομία Φλώρινας (μέσω του Δήμου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Συλλόγους «Προστασία από το παθητικό κάπνισμα» (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και «Ακαπνίστας» (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Η απάντηση της διεύθυνσης Υγείας που είναι για προβληματισμό.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 17:32