Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 09:06

«Θετική η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κάθε δύο μήνες θα συνεδριάζουμε στο Μαξιμου» δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

Τα θέματα που σχετίζονται με την ΔΕΗ και τις εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης που επηρεάζουν την δυτική Μακεδονία, ήταν ένα από τα πιο βασικά θέματα που ετέθησαν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη,

στην πρώτη σύσκεψη του πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες της χώρας. Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε ότι «παρακολουθούμε από κοντά τον σχεδιασμό που αφορά την υπόθεση της ΔΕΗ, περιμένουμε να ακούσουμε τα τελικά της σχέδια που αφορούν και την περιοχή μας και φυσικά θα ακούσουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ».

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη υστέρηση στην απορροφητικότητα των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και αλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ αναφέρθηκαν προβλήματα που σχετίζονται με το πρόβλημα όπως η ωριμότητα των έργων, η έλλειψη μελετών και η δυσκολία δανειοδότησης για την χρηματοδότηση τους.  ο Γιώργος Κασαπίδης πρόσθεσε  ότι «μας ζητήθηκε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα  και  να τρέξουν τα υπό ένταξη έργα όσο και αυτών που προετοιμάζεται η ωριμότητά τους». 

Ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός «μας παρουσίασε έναν σχεδιασμό για να υποστηρίξει άμεσα το έργο των περιφερειών και να αυξήσει την απορροφητικότητα των προγραμμάτων». Όπως εξήγησε το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση, για την απλοποίηση των διαδικασιών σε θέματα απορρόφησης κονδυλίων που σχετίζονται με ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ. 

Ο Γιώργος Κασαπίδης  αξιολόγησε ως θετική και ταυτόχρονα δημιουργική την συνάντηση και συζήτηση που ακολούθησε και ανέφερε ότι «οι συναντήσεις των περιφερειαρχών με το πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα λάβουν θεσμικά χαρακτηριστικά και θα  πραγματοποιούνται κάθε δύο μήνες»

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος. Επίσης οι γενικοί γραμματείς  των παραπάνω υπουργείων.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ