Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 11:22

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης ζητά να συζητηθεί στο ΔΣ Κοζάνης το θέμα της σύμβασης ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ που αφορά χρέη και Τηλεθέρμανση

Προς: Πρόεδρο Δημοτικό Σύμβουλο κα. Τουμπουλίδου Νούλα

Κοιν: Δήμαρχο Κοζάνης κ. Μαλούτα Λάζαρο

 

Θέμα: Σύμβαση ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ και η σχέση της με τη μειωμένη παροχή θερμικής ισχύος από τον  ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2-12-2019 ο κ. Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας στο πλαίσιο της ενημέρωσης του σώματος και αναφερόμενος στην δυσλειτουργία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης λόγω περιορισμένης λειτουργίας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, άφησε σαφείς αιχμές χωρίς όμως να τις τεκμηριώσει, για σχέση του παραπάνω προβλήματος με την σύμβαση παροχής θεσμικής ισχύος μεταξύ ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ που υπογράφηκε το 2018.

Παρά την προσπάθεια να απαντήσω στην αστήρικτη αναφορά του Δημάρχου αυτό δεν έγινε εφικτό αφού δεν μου δόθηκε ο λόγος.

Θεωρούμε πως αντί να συνεχιστεί η τακτική του «λέμε και μια κουβέντα παραπάνω» θα πρέπει να διασαφηνιστεί πλήρως αν το λεγόμενα του Δημάρχου έχουν βάση ή αν όπως πιστεύουμε εμείς η ΔΕΥΑΚ και κατ’ επέκταση και οι καταναλωτές της,  θα ήταν σε δεινή θέση, αν δεν είχε υπογραφεί η παραπάνω σύμβαση, δεδομένου και των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων. Οι δημότες αξίζει να έχουν πλήρη εικόνα για τόσο σοβαρά ζητήματα και να μην αντιμετωπίζονται επιφανειακά  αλλά τεκμηριωμένα.

Επειδή κατά τη γνώμη μας, η αναφορά του Δημάρχου δημιουργεί εσφαλμένες  εντυπώσεις για το περιεχόμενο της σύμβασης,  σας ζητώ:

  1. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να εισαχθεί ως θέμα η  ενημέρωση και συζήτηση για την σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ και για το αν θα ήταν τεχνικά και νομικά εφικτό να προβλεφθεί στην σύμβαση πρόνοια για τέτοιο ενδεχόμενο, δεδομένου ότι η ένταξη των μονάδων γίνεται, όχι με ευθύνη της ΔΕΗ αλλά, με ευθύνη της ΡΑΕ.
  2. Στην συνεδρίαση να κληθούν και τα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΚ, που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ ήδη από το 2010 και έχουν άριστη γνώση του θέματος, ώστε να δοθούν σαφής και τεκμηριωμένες απαντήσεις.
  3. Να κληθούν επίσης και στελέχη της ΔΕΗ ώστε να διευκρινιστεί ξεκάθαρα αν για το παραπάνω πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τηλεθέρμανση Κοζάνης ευθύνεται η σύμβαση που έχει υπογραφεί.

 

Έχοντας εμπιστοσύνη στη βούληση σας να συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα μείζονα θέματα του Δήμου μας, αναμένω τη θετική σας απάντηση.

 

Με τιμή

 

 

Λευτέρης Ιωαννίδης

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 11:26