Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:42

Επιμένει στο Υδρογόνο ο Κασαπίδης, στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης για παραγωγή υδρογόνου απο φωτοβολταϊκά 1 GW!

Ο Γιώργος Κασαπίδης ο Γ. Χατζημαρκακης ο σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Μωραΐτης  Ιωάννης και ο Ιταλος εταίρος κ.Olivier. Ο Γιώργος Κασαπίδης ο Γ. Χατζημαρκακης ο σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Μωραΐτης Ιωάννης και ο Ιταλος εταίρος κ.Olivier.

Στις Βρυξέλλες, με αφορμή την επίσημη έναρξη των διεργασιών του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος είχε για το σκοπό αυτό συνάντηση με το νέο αναπληρωτή πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας Ελλάδος (ΜΕΑ) στις Βρυξέλλες .κ Ιωάννη Γκίκα 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να προωθηθούν για  το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης καθώς ξεκίνησαν επίσημα, οι διεργασίες στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, παρευρέθηκε μετά τη συνάντηση με τον κ. Γκίκα, σε ειδική εκδήλωση του Hydrogen Europe καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχει καταθέσει πρόταση παραγωγής υδρογόνου (Η2) από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στο πρόγραμμα της τεχνολογίας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην εκδήλωση αυτή που συμμετείχαν εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. έγινε παρουσίαση, στο πλαίσιο της σύνθεσης του επιχειρησιακού σχήματος υποστήριξης της Ελληνικής προτάσεως, με τη συμμετοχή του ειδικού συμβούλου της ΔΕΠΑ, κ. Ιωάννη Μωραΐτη και του Ιταλού εταίρου κ. Olivier.

«Ως εμβληματικό έργο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης την πρόταση της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία όπως ανέφερε «με δημιουργία παραγωγικής υποδομής υδρογόνου ισχύος 1 GW από ΑΠΕ, για αποθήκευση και χρήση στις μεταφορές και την τηλεθέρμανση, παράλληλα με την εμπορία της πλεονάζουσας ποσότητας, θα είναι η πλέον σύγχρονη και καινοτόμος αυτή τη στιγμή παγκοσμίως και θα συμβάλει σημαντικά, αν υλοποιηθεί στη δημιουργία αρκετών θέσεων εργασίας στην περιοχή».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:56