Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 12:12

Μνημόνιο συνεργασίας ΠΔΜ και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε από τον Πρύτανη του Ιδρύματος καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη.  Η συνεργασία των δύο φορέων περιλαμβάνει υποστήριξη, σε θέματα ερευνητικής και αναπτυξιακής δράσης της  Περιφέρειας και ειδικότερα, στους στόχους  που θα περιλαμβάνονται στην  νέα προγραμματική περιόδο 2021-2027. Επίσης, θα αφορά  την παροχή επιστημονικής υποστήριξης στην Περιφέρεια και την από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα αναπτυξιακού, περιβαλλοντικού και  κοινωνικού χαρακτήρα. 

Το μεγάλο στοίχημα και η πρόκληση της περιοχής είναι η ομαλή μετάβασή της σε οικονομία χωρίς άνθρακα μετά το 2023 και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και τη συνδιοργάνωση ενεργειών εξωστρέφειας, δημοσιότητας, κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού και δια βίου μάθησης, καθώς και στην διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και ημερίδων για την επόμενη ημέρα της απολιγνιτοποίησης της περιοχής.

Ο  Πρύτανης  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι  το Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και το  Πανεπιστήμιο «έρχεται σε μία περίοδο που είναι κρίσιμη για την ομαλή μετάβαση της περιοχής στη μεταλιγνιτική περίοδο» και ότι το πανεπιστήμιο «θα συμβάλλει στην προσπάθεια της πολιτείας και των φορέων της περιοχής». Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης τόνισε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου, αποτελεί τη θεσμοθέτηση μιας ουσιαστικής και μακρόχρονης συνεργασίας,  όπου με επιστημονική γνώση και τεκμηρίωση θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 12:14