Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 18:17

Παρατείνεται η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά του νομού Κοζάνης . Τέσσερα δείγματα απο τα 2 χωριά είναι θετικά στο κορονοϊό

Με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας παρατείνεται η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά του νομού Κοζάνης λόγω κορωνοϊού.

Παρατείνεται έως τις 6 Απριλίου η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά του δήμου Βοΐου στον νομό Κοζάνης, που θρηνούν ήδη 2 νεκρούς από τον κορωνοϊό ενώ αρκετοί κάτοικοι τους έχουν προσβληθεί από τη νόσο. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου προβλέπεται η παράταση κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους δημόσιας υγείας των ορεινών αυτών χωριών του Δήμου Βοΐου.

Η απόφαση ελήφθη μια ημέρα πριν την εκπνοή της προηγούμενης απόφασης που ελήφθη απο την ΓΓΠΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews στην ευρεια σύσκεψη με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που εγινε στην Κοζάνη η διεύθυνση του ΚΥ Τσοτυλίου που παρακολουθεί τα δυο χωριά εισηγήθηκε την παράτση της καραντίνας κατά μια εβδομαδα. Την πρόταση υποστήριξε και ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης. 

Επίσης απο τις εξετάσεις των 20 δειγμάτων που ελήφθησαν  πριν απο τρεις ημέρες απο τους κατοίκους της Δαμασκηνιάς  και Δραγασιάς εντοπίστηκαν 4 δείγματα να είναι θετικά στο κορονοϊό. Βεβαια το είδος της συγκεκριμένης εξέτασης (τεστ αντισωμάτων) δεν εξασφαλίζει εντελώς αξιόπιστο αποτέλεσμα κατι που το γνωρίζουν οι ειδικοί επιστήμονες πνευμονολόγοι και λοιμωξιολόγοι.   

Επιπλέον, παρατείνεται και η επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων τους και προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων των δήμων τους.

Από την πλευρά της η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο δήμος Βοΐου θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) τους κατοίκους των 2 χωριών έχοντας την ευθύνης συνδρομής σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων. Την επιτήρηση εφαρμογής του μέτρου του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων των χωριών έχει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΚ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 18:37