Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 18:47

Κασαπίδης προς τους πολίτες της Καστοριάς: "Να μείνουμε σπίτι για να μηδενίσουμε την μετάδοση του ιού"

του Σπύρου Κουταβα

Δικαιωμένος ως προς τις αναφορές του για την  επάρκεια αγροτικών προϊόντων εάν συνεχιστούν τα έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα

και τον υπόλοιπο κόσμο, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την διάρκεια  διαδικτυακής ενημέρωσης. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις προβλέψεις των Παγκοσμίων Οργανισμών που εξ αιτίας του κορονοϊού «κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για την αγροτική παραγωγή  και την επάρκεια τροφίμων στην εφοδιαστική αλυσίδα».  Ο  κ. Κασαπίδης συμπλήρωσε ότι «είναι ιερό χρέος, είναι καθήκον, είναι πατριωτισμός να ενισχύσουμε την αυτάρκεια της Ελλάδας και της δυτικής Μακεδονίας σε τρόφιμα»  και απευθυνόμενος στους επικριτές των δηλώσεων του τους κάλεσε «να ενημερώνονται πρώτα για τις εξελίξεις πριν σπεύσουν με ευκολία  να ασκήσουν  κριτική».

Εκτίμησε ότι οι ημέρες εφαρμογής των μέτρων με την καραντίνα στους 2 ορεινούς οικισμούς της Κοζάνης και την ΔΕ Μεσοποταμίας Καστοριάς αποδεικνύουν ότι οι πολίτες «μένουν στο σπίτι» και απεύθυνε έκκληση λέγοντας ότι εάν επιθυμούμε να μηδενίσουμε την μετάδοση του ιού, «οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν υπομονή και να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις».

Μίλησε με θερμά λόγια για την ανιδιοτελή προσφορά των μελών της διοίκησης του Ιατρικού συλλόγου Κοζάνης «είναι ένα πολύτιμο στήριγμα για τον περιφερειάρχη, χωρίς την υποστήριξη τους δεν θα κάναμε ούτε την προμήθεια του μηχανήματος Μοριακής Βιολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για την προετοιμασία που κάνει η περιφέρεια σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογος Κοζάνης και Καστοριάς και την αυτοδιοίκηση, ώστε να εξευρεθούν χώροι που πιθανώς θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν νοσούντες από τον κορονοϊό σε περίπτωση «που ξεφύγουμε από την απόλυτα ελεγχόμενη κατάσταση που βρισκόμαστε  σήμερα».  Πρόσθεσε ότι έγινε ο σχεδιασμός επί χάρτου εντοπίστηκαν οι χώροι που πιθανώς που θα χρησιμοποιηθούν και «ολοκληρώνουμε την λίστα των Ιατρών που θα μπορούσαν να φάνουν χρήσιμοι σε ένα τέτοιο απευκταίο σενάριο». 

Αναφερόμενος στους κτηνοτρόφους της Μεσοποταμίας που οι ίδιοι και το ζωικό τους κεφάλαιο βρίσκεται σε καραντίνα και στην διαδικασία που θα ακολουθήσει ως προς τις τις πωλήσεις των αμνοεριφίων στους εμπόρους, δήλωσε ότι «έχουν προβλεφτεί όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που θα λαμβάνονται για το όχημα και τον μεταφορέα που θα παίρνει τα ζώα από την μονάδα με προορισμό το σφαγείο». Εξήγησε ότι αντί του κτηνοτρόφου που δεν θα μπορεί να είναι παρόντας είναι λόγω καραντίνας  θα παρευρίσκεται ένας  υπάλληλος της Περιφέρειας  που θα καταγράφει όλα τα στοιχεία που αφορούν το εμπόρευμα του κτηνοτρόφου.

Τέλος διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να δίδεται το επιπρόσθετο επίδομα των 500 /μήνα στους επικουρικούς γιατρούς που επιλέγουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας και η καθυστέρησης που υπήρξε στην καταβολή του θα λυθεί το επόμενο διάστημα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 18:54