Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 21:37

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κοινωνιολόγων και Εικαστικών για την κατάργηση των μαθημάτων απο την εκπαίδευση

Oι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ78 (Κοινωνιολόγοι, Πολιτικών-Νομικών Επιστημών), ΠΕ80 (Οικονομίας), ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών), ΠΕ79 (Μουσικής), ΠΕ91 (Θεατρικής Αγωγής) των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας,

καλούν όλους/ες τους/τις  εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και μαθήτριες σε συγκέντρωση ενημέρωσης και  διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, ώρα 8.00μμ.

Το Υπουργείο Παιδείας ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο, συνεχίζοντας τον αιφνιδιασμό της σχολικής κοινότητας μετά την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση μέσα στην καραντίνα. Σύμφωνα με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου, ημερήσιου και εσπερινού, εξοβελίζονται ολόκληροι επιστημονικοί κλάδοι από το δημόσιο σχολείο. Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών, που περιλαμβάνουν τα διδακτικά αντικείμενα: «Κοινωνιολογία», «Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών» και «Σύγχρονος Κόσμος-Πολίτης και Δημοκρατία» και την υποβάθμιση του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία». Αγωνιζόμαστε ακόμα ενάντια στην κατάργηση των μαθημάτων επιλογής της Α’ Λυκείου «Καλλιτεχνική Παιδεία» (εικαστικά, μουσική, θεατρολογία), «Διαχείριση Φυσικών πόρων», της Ερευνητικής Εργασίας, του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου της Γ΄ Λυκείου, καθώς στην υποβάθμιση του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας στο Γυμνάσιο.

Τη συγκέντρωση στηρίζει η ΕΛΜΕ Κοζάνης.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΕ 78, ΠΕ80, ΠΕ08, ΠΕ79, ΠΕ91

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 21:41