Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 19:44

Κοζανη τόπος να ζείς: "Μετεγκατάσταση Ακρινής στο ‘Σημείο Μηδέν"’

Η μετεγκατάσταση  της Ακρινής έχει περάσει από πολλά κύματα τα τελευταία 10  χρόνια, χωρίς όμως επί της ουσίας να δρομολογηθεί ποτέ.

Ο  διαχρονικός εμπαιγμός και η  τακτική των κυβερνήσεων και της ΔΕΗ να μεταθέτουν χρονικά το πρόβλημα χωρίς να το λύνουν, πράγμα που είχαμε στηλιτεύσει πολλές φορές κατά την διάρκεια της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, έχει οδηγήσει  την μετεγκατάσταση σε αδιέξοδο και τους κατοίκους του οικισμού σε  χρόνια ανασφάλεια .

Ούτε ο Υπουργός κ. Χατζιδάκης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή περιέλαβε στην ατζέντα του το θέμα, αλλά ούτε και ο κ. Μουσουρούλης έκανε νύξη ή αναφορά.

Το άρθρο 28 του νόμου 3937/2011, ο οποίος είναι ακόμα σε ισχύ, προβλέπει την μετεγκατάσταση του οικισμού.

Επομένως και  ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού στους ανθρώπους της περιοχής, κυβέρνηση και ΔΕΗ έχουν την ηθική ευθύνη να ανακοινώσουν άμεσα και με ειλικρίνεια ποιες είναι οι προθέσεις σχετικά με την τύχη του οικισμού και την υποχρέωση να δρομολογήσουν την μετεγκατάστασή του.

Βρισκόμαστε πλέον στο σημείο μηδέν και δεν χωράει άλλη αναβολή. Ουδείς έχει  το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των ανθρώπων της Ακρινής.

Εμείς θα καλέσουμε  τον  Δήμαρχο να προγραμματίσει άμεσα ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την μετεγκατάσταση του οικισμού και με την παρουσία όλων των τοπικών φορέων, της Περιφέρειας, των βουλευτών του Νομού, αλλά και εκπροσώπων των  κομμάτων, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τις εξελίξεις, αλλά και να διαμορφωθεί υπό τα νέα δεδομένα  η κοινή θέση φορέων και τοπικής κοινωνίας.

Η θέση της Δημοτικής Κίνησης ‘Κοζάνη – Τόπος να ζεις’ είναι πως το ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής πρέπει να είναι στην καρδιά των διεκδικήσεων της περιοχής.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 19:51