Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 09:39

Διαμαρτυρία του ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη" στο νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις

Συγκέντρωση Πέμπτη 9/7, 7μ.μ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί ένα αντιδραστικό χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού.

Αυτός ο νόμος χτυπάει καίρια την ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος καθώς υποβάλει τους εργαζόμενους σε διαπραγμάτευση με την αστυνομία για κάθε κινητοποίηση, διαδήλωση, συγκέντρωση οργανώσουν στο κέντρο μίας πόλης, έξω από ένα χώρο δουλειάς κτλ.

Με αυτό το νόμο ουσιαστικά όλες οι μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις των προηγούμενων χρόνων στις πλατείες της χώρας, οι εργατικές απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στα μνημόνια θα ήταν παράνομες και νόμιμα η αστυνομία θα τις διέλυε με κάθε μέσο.

Τολμούν να μιλούν για διαταραχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου αυτοί που νομοθέτησαν την εκ περιτροπής εργασία, που επέβαλλαν αναστολή εργασίας σε χιλιάδες εργαζομένους, που με την πολιτική διαχείριση της πανδημίας οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας. Όλα αυτά αποτελούν εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας;

Η οικονομική κρίση που κόχλαζε εδώ και καιρό και πυροδοτήθηκε με την εμφάνιση του κορωνοϊού φέρνει νέα κύματα φτώχειας, ανεργίας, απολύσεων, μειώσεων μισθών για τον εργαζόμενο κόσμο.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η νέα ύφεση σε συνδυασμό με το υγειονομικό ζήτημα θα φέρει κοινωνικές αντιδράσεις και λαμβάνει από τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τις εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις. Το νομοσχέδιο αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της και κυρίως τις επιδιώξεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζικών συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί.

Είναι μονόδρομος η πολιτική τους; Όχι δεν είναι! Λεφτά για να στηριχθεί η εργασία κι η υγεία υπάρχουν! Είναι τα «μαξιλαράκια» που αποθηκεύονται για τη διάσωση των τραπεζών. Είναι τα λεφτά των εργαζομένων που δίνονται στα τοκοχρεολύσια του χιλιοπληρωμένου χρέους στο ΔΝΤ. Είναι τα κέρδη των πολυεθνικών και των μεγάλων εταιριών  που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και μέσα στην καραντίνα!

Το νομοσχέδιο αυτό, χουντικής εμπνεύσεως, αποτελεί ένα πλήγμα στη δημοκρατία και στην ελευθερία. Όλα αυτά που με αγώνες και αίμα κατοχύρωσε ο λαός του τόπου στο Σύνταγμα έρχεται να τα σαρώσει επιδεικτικά η τωρινή κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός έχουμε το χρέος να σηκώσουμε το ανάστημα μας να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στο να διαδηλώνουμε, να αντιδρούμε, να αντιστεκόμαστε. Αυτό αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτό μας το δικαίωμα δε το διαπραγματευόμαστε με καμία αστυνομία.

Εμείς είμαστε η πλειοψηφία! Εμείς είμαστε που κρατάμε τα ηνία αυτού του τόπου. Εμείς που εργαζόμαστε που παράγουμε, που κινούμε την κοινωνία. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Κι αυτό το δίκιο θα το υπερασπιστούμε με κάθε μέσο. Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητα, στη συλλογικότητα, στην αλληλεγγύη, στον αγώνα 

Η ΓΣΕΕ για ακόμη μία φορά ταυτίστηκε με την κυβερνητική πολιτική. Δεν περιμέναμε τίποτε άλλο! Να τελειώνουμε με τη σαπίλα! Τα συνδικάτα να εκφράσουν τις αντιδράσεις τους με κάθε αγωνιστικό τρόπο. Με συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Δύναμη μας τα συνδικάτα! Η φωνή μας ακούγεται πιο δυνατά όταν είμαστε ενωμένοι! Με ανεξαρτησία, με δημοκρατία στα χέρια των εργαζομένων, με σχέδιο και δράσεις που θα συζητιούνται και θα αποφασίζονται συλλογικά από εμάς, με αποφασιστικότητα!

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! Να μην ξαναπληρώσουμε την κρίση εμείς πάλι! Να πάει αυτή τη φορά αλλιώς! Να βγούμε εμείς κερδισμένοι

Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!

Ο χουντικής έμπνευσης νόμος της κυβέρνησης να πέσει στο κενό!

 

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων την Πέμπτη στις 7.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 09:47