Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 15:16

Σπαρτακος και ΕΚ Κοζάνης υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών για την απολιγνιτοποίηση

Το σχόλιο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Πολλές φορές το συνδικάτο, αναπτύσσοντας τη θέση του που εναντιώνεται στο πλάνο της βίαιης απολιγνιτοποίησης,

έχει μιλήσει για το ντόμινο των αρνητικών συνεπειών που θα βιώσει η περιοχή όχι μόνο στη μετά λιγντίτη εποχή αλλά και στην τρέχουσα περίοδο όπου είναι εμφανέστατα τα σημάδια της «μετάβασης».

Κομμάτι αυτού του ντόμινο είναι και οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (Δ.Χ) που βρίσκονται αυτή τη περίοδο σε κινητοποιήσεις σε μία προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί από τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, οδηγώντας τον κλάδο σε  μαρασμό και αδιέξοδο. 

Ενώνοντας τη φωνή μας στη κραυγή της αγωνίας τους και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για μία από κοινού δυναμική αγωνιστική διεκδίκηση, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους επαγγελματίες και οδηγούς των φορτηγών Δ.Χ που δραστηριοποιούνται στα ορυχεία της ΔΕΗ δηλώνοντας ότι βρισκόμαστε στο πλευρό τους και θα στηρίξουμε την κάθε τους κινητοποίηση. 

Η ανακοίνωση του ΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με το βλέμμα στραμμένο σε όλους τους τομείς οι οποίοι την τρέχουσα περίοδο αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε χρόνια είτε έκτατα, το ΕΚΝΚ προσπαθεί να έρθει κοντά στους εργαζόμενους και στα θέματα που χρήζουν επίλυσης. Τόσο μέσα από δια ζώσης επαφές όσο και μέσα από επικοινωνίες, τα στελέχη του ΕΚ προσπαθούν να καταγράψουν τα προβλήματα και να πιέσουν τους αρμοδίους προς την κατεύθυνση της επίλυσης.

Είναι λίαν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι την τρέχουσα περίοδο  καταγράφονται πολλά προβλήματα σε κλάδους που σχετίζονται με την συρρίκνωση της δραστηριότητας της ΔΕΗ στην περιοχή. 

Μετά από την προσπάθεια αντιμετώπισης των ζητημάτων στο Ορυχείο Προσηλείου, το ΕΚΝΚ που είχε σήμερα συνάντηση με τους οδηγούς (που βρίσκονται σε κινητοποίησης) και συζήτησε μαζί τους για όσα τους απασχολούν, στέκεται στο πλευρό των ιδιοκτητών οδηγών φορτηγών Δ.Χ που υφίστανται ήδη τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης και βιώνουν μία κατάσταση που περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα. 

Στόχος δεν είναι άλλος από το να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις που θα απαλλάξουν τους οδηγούς από τα προβλήματα με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι και θα ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

Οδηγοί χωρίς αντικείμενο εργασίας και εργαζόμενοι χωρίς πόστα, είναι μία κατάσταση η οποία δεν μπορεί να προμηνύει ακόμα χειρότερη εξέλιξη. Για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης, το ΕΚΝΚ θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και κινητοποίηση.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 15:22