Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 18:33

"Τρικυμία" στο ΠΔΜ για αποφάσεις εκλεκτορικού σώματος εκλογής μέλους ΔΕΠ. Παρέμβαση υφ. Παιδείας στον Πρύτανη του Παν. Δυτ. Μακεδονίας για έλεγχο νομιμότητας αποφάσεων εκλεκτορικού σώματος

το ρεπορταζ ειναι αναδημοσίευση απο τοι esos.gr

“Αστραπιαία” αντέδρασε ο  υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης μετά την καταγγελία που έφθασε στο γραφείο του ότι  σε εκλεκτορικό , στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,

από τους 30 υποψήφιους χαρακτηρίστηκαν   μη εκλόγιμοι οι  29 και ο ένας που επελέγη  είναι γιος του προέδρου    του τμήματος  για το οποίο προκηρύχθηκε η θέση.

Από την πλευρά του  ο πρόεδρος του τμήματος Καθηγητής Ανδρέας Πετράκης   μιλώντας στο esos υποστήριξε πως ο ίδιος δεν έχει καμία συμμετοχή στις διαδικασίες "επειδή, όπως είπε,  το τμήμα στο οποίο είμαι πρόεδρος δεν είναι αυτοδύναμο όλες οι διαδικασίες και οι αποφάσεις αποφασίζονται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, όπως η συγκρότηση του εκλεκτορικού, ρο γνωστικό αντικείμενο της θέσης κλπ.".

Ειδικότερα:

Ο Β. Διγαλάκης στο esos

Το esos επικοινώνησε με τον υφυπουργό Παιδείας Β. Διγαλάκη ο οποίος μας δήλωσε ότι   έχει ήδη στείλει επιστολή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για έλεγχο νομιμότητας των διαδικασιών εκλογής μελών ΔΕΠ του ιδρύματός του, να εξετάσει κάθε στάδιο της διαδικασίας εκλογής και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο Πρύτανης   στο esos

Το esos επικοινώνησε και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  Καθηγητή  Θεόδωρο  Θεοδουλίδη, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:

Α. Έχω απαντήσει ήδη σε διαμαρτυρίες υποψηφίων για την εν λόγω θέση και την αναρτηθείσα εισηγητική έκθεση και τους έχω καλέσει να αναρτήσουν συμπληρωματικά στοιχεία όπως προβλέπεται από τη διαδικασία ώστε αυτά να ληφθούν υπόψη από το εκλεκτορικό.  Ως Πρύτανης εμπλέκομαι στην εκλογική διαδικασία στη φάση του ελέγχου νομιμότητας και θα πράξω τα δέοντα ώστε να διασφαλίσω το νόμο και την ακαδημαϊκή δεοντολογία για να προστατεύσω το Ίδρυμα και την αξιοκρατία.

 

 
 

Β. Το φαινόμενο όμως της οικογενειοκρατίας ταλανίζει την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα εδώ και χρόνια. Καλώ όλους να δείξουν την ίδια ευαισθησία και σε άλλα Τμήματα και Ιδρύματα και να μη στοχοποιούν αποκλειστικά το Τμήμα Μαθηματικών και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ειδικά για μια υπόθεση που δεν έχει καν ολοκληρωθεί.

Ο Πρόεδρος του τμήματος   στο esos

Ο πρόεδρος του τμήματος Ανδρέας Πετράκης, που τυχαίνει να είναι  πατέρας του επιλεγέντα υποψηφίου από την εισηγήτρια επιτροπή ,δήλωσε στο  esos:

"Το όλο θέμα ανακινήθηκε από τρεις σε σύνολο  30 υποψηφίων οι οποίοι   διαθέτουν διδακτορικό μαι ερευνητικό έργο στη Φυσική. Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης που προκηρύχθηκε είναι στα Μαθηματικά.Κανείς τους υποψήφιους με γνωστικό αντικείμενο στα Μαθηματικά δεν  δημιούργησε θέμα. Ο γιος μου υπέβαλε υποψηφιότητα διεκδικώντας θέση που το γνωστικό του αντικείμενο ταιριάζει με τη προκήρυξη. Ο καθένας μας έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όποια θέση προκηρύσσεται , έχει δικαίωμα στη δουλειά. Επειδή το τμήμα στο οποίο είμαι πρόεδρος δεν είναι αυτοδύναμο όλες οι διαδικασίες και οι αποφάσεις αποφασίζονται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, όπως η συγκρότηση του εκλεκτορικού, το γνωστικό αντικείμενο της θέσης κλπ.".

Τι λέει ο καταγγέλλων

Μόλις έλαβα την έκθεση της τριμελούς επιτροπής και την επισυνάπτω γιατί έχει ενδιαφέρον. Από τους 30 υποψήφιους κατάφεραν να χαρακτηρίσουν μη εκλόγιμους τους 29 (τους περισσότερους γιατί δεν είχαμε ένα πιστοποιητικό προϋπηρεσίας που δεν το ζητάει η προκήρυξη και τους υπόλοιπους βγάζοντας τους εκτός αντικειμένου).

Ποιος απέμεινε: κάποιος που έχει πάρει το διδακτορικό του το 2004, έχει γράψει 10 άρθρα και έχει 20 αναφορές συνολικά! Βέβαια δεν είναι τυχαίο μάλλον ότι ο πρόεδρος του τμήματος έχει γράψει διάφορα διδακτικά εγχειρίδια με τον υποψήφιο αυτό (και ένα ακόμα μέλος της οικογένειας). Υποθέτω ότι έχουν δει πολλά παρόμοια τα μάτια σας, αλλά για μένα ήταν μεγάλο σοκ γιατί δεν περίμενα ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τόσο απροκάλυπτα, δεδομένου ότι το επίπεδο των υποψηφίων ήταν υψηλό.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 19:23