Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 11:07

Κοζάνη τόπος να ζείς: Η Δημοτική Αρχή Κοζάνης μετατρέπεται σε κομπάρσο και θεατή των εξελίξεων!

Με νέο του μακροσκελές άρθρο ο Δήμαρχος Κοζάνης στις 05-01-2021 αλλά και με συνεχόμενες συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα προσπαθεί να εξηγήσει σύμφωνα με την δική του οπτική, τους λόγους αποτυχίας αντιμετώπισης της

πανδημίας του κορονοϊού αλλά και την ιδιαίτερη αντιμετώπιση της ΠΕ Κοζάνης και του Δήμου μας με την επιβολή αυστηρού και παρατεταμένου lock down. Κυρίως όμως, αυτό που προσπαθεί αγωνιωδώς, είναι να αποσείσει από επάνω του την οποιαδήποτε ευθύνη. 

Στόχος των απεγνωσμένων προσπαθειών του κυρίου Μαλούτα είναι  να εξαιρέσει τον εαυτό του από την δικαιολογημένη κριτική των συνδημοτών μας, να βγει από το κάδρο των «υπευθύνων» και ως συνήθως να προβεί σε μετάθεση ευθυνών δαιμονοποιώντας τους «άλλους» έτσι ώστε να αποσιωπηθεί το ότι η τοπική ηγεσία αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και νομοτελειακά μετατράπηκε στον τελευταίο τροχό της αμάξης σχετικά με τις εξελίξεις αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» προσπάθησε σε πολλές περιπτώσεις να προωθήσει μια κοινή γραμμή, ένα κοινό μέτωπο, έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί η δυνατότητα παρέμβασης και να δυναμώσει η φωνή μας τόσο για την οικονομική στήριξη των θιγόμενων επαγγελματιών και εργαζομένων όσο και για την ηθική στήριξη των συμπολιτών μας που υποφέρουν από το συνεχιζόμενο, άδικο και αναποτελεσματικό αυστηρό lock down. Η πρωτοβουλία μας για σύγκλιση έκτακτου  Δημοτικού συμβουλίου στις 21-12-2020 κατέληξε στην υιοθέτηση μιας κοινής γραμμής αντίδρασης την οποία ο Δήμαρχος εξουσιοδοτήθηκε αρχικά να μορφοποιήσει άμεσα σε ενιαίο κείμενο αιτημάτων και στη συνέχεια να επιδιώξει τη στήριξη σε αυτό όλων των θιγόμενων Δήμων, των βουλευτών της ΠΕ Κοζάνης, των επαγγελματικών φορέων και της Περιφερειακής αρχής. 

Την επιτακτική ανάγκη άμεσων ενεργειών η Δημοτική αρχή την αντιλήφθηκε ως δυνατότητα καθυστέρησης εννέα (9) ημερών!!! Τόσες χρειάστηκε για να καταλήξει στις 30-12-2020 σε μία ανακοίνωση, συρραφή αιτημάτων και γενικόλογων αναφορών. Μία ανακοίνωση χωρίς την απαραίτητη στήριξη άλλων πολιτικών, αυτοδιοικητικών και επαγγελματικών φορέων σε αντίθεση δηλαδή με ότι είχε αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η οργανωμένη και δυναμική αντίδραση των επαγγελματιών της ΠΕ Κοζάνης με μία πρωτοφανή σε συμμετοχή και ένταση αυτοκινητοπομπή, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, ήρθε να αναδείξει ακόμη περισσότερο την ανεπάρκεια του Δήμου Κοζάνης, της πρωτεύουσας της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έλαμψε δια της απουσίας της. 

Αναδείχθηκε πλέον ξεκάθαρα η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, να σταθεί δίπλα στους πληττόμενους συμπολίτες μας και να τους συνδράμει όπως έχει χρέος και ακόμη περισσότερο η αδυναμία της να προβεί στην οποιαδήποτε παρέμβαση σε κεντρικό επίπεδο έτσι ώστε να προστατευθεί ο τόπος μας. 

 

Λίγες ώρες μάλιστα μετά το άρθρο του Δημάρχου ανακοινώθηκε η απόφαση παράτασης των μέτρων αυστηρού lock down για τον Δήμο Κοζάνης, την οποία μάλιστα μάθαμε μέσω διαρροής σε ειδησεογραφικό site. Ήταν μία ακόμη επιβεβαίωση ότι σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές για τον τόπο η ικανότητα αποτελεσματικής παρέμβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων δυστυχώς λείπει, μία ακόμη επιβεβαίωση ότι ο Δήμος Κοζάνης έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ υπό την ανοχή της Δημοτικής Αρχής που πλέον απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις από την τηλεόραση, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος ανέφερε, κομπάρσοι σε ένα έργο με θύματα όλους εμάς.

Η παθητικότητα και η μοιρολατρία δεν μπορούν πλέον να είναι ο κανόνας και όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους καλό θα είναι να το αντιληφθούν γρήγορα και να αλλάξουν ρότα  έτσι ώστε να μην παρασύρουν και όλη την περιοχή στην ανυποληψία και την καταστροφή.

Φτάνει πια!

 

Κοζάνη 07/01/2021

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζε

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 11:14