Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 08:20

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κοζάνης συνομίλησαν με τους καλλιτέχνες Νίκο Κουρού και Γλύκα Διονυσοπούλου

Οι καλλιτέχνες της πόλης μας είναι κοντά στη νέα γενιά και το αποδεικνύουν. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Κουρού και η εικαστικός Γλύκα Διονυσοπούλου

συνομίλησαν διαδικτυακά το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 με τους/τις μαθητές/-τριες του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, οι οποίοι/-ες συμμετέχουν στο μαθητικό λογοτεχνικό περιοδικό του σχολείου μας με τον τίτλο «ΟΝΕΙΡΑ ΨΥΧΩΝ». Οι δύο καλλιτέχνες παρουσίασαν συνοπτικά το έργο τους, κατέθεσαν τα προσωπικά τους βιώματα από την ενασχόλησή τους με την τέχνη, ενώ στη συνέχεια απάντησαν στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των μαθητών/-τριών γύρω από το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πόλης μας και της Ελλάδας, καθώς και γύρω από τις προκλήσεις και τα μυστικά της τέχνης που υπηρετεί ο καθένας τους. 

Όσα ειπώθηκαν από τον Νίκο Κουρού και τη Γλύκα Διονυσοπούλου κίνησαν το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία στα πλαίσια του πρώτου τεύχους του μαθητικού τους περιοδικού θα συνθέσουν δικά τους κείμενα, φωτογραφικά και εικαστικά έργα για την Κοζάνη: για το πώς βλέπουν το παρελθόν της Κοζάνης, πώς κρίνουν το παρόν της πόλης και πώς φαντάζονται το μέλλον της. Επομένως, η συνάντηση με τους καλλιτέχνες υπήρξε γόνιμη για τα ενδιαφέροντά τους.

Η ομάδα μαθητών/-τριών και καθηγητών του λογοτεχνικού περιοδικού του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους δύο καλλιτέχνες για την πολύτιμη συζήτηση που είχαν με τους/τις μαθητές/-τριες του σχολείου μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 08:26