Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 16:07

Η υπόσχεση του Πρωθυπουργού στην Βασιλική Σιαλβέρα, «το πιλοτικό πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού για ΑΜΕΑ θα περιλαμβάνει και την Κοζάνη».

του Σπύρου Κουταβά

Την δέσμευση της κυβέρνησης ότι «το πρόγραμμα της πιλοτικής εφαρμογής προσωπικού βοηθού για τους ΑΜΕΑ» θα περιλαμβάνει και την Κοζάνη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την

Κοζάνη κατά την διάρκεια της συνάντησης του με την Βασιλική Σιαλβέρα που τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Κάτια βρίσκονται εκ γενετής σε αναπηρικό αμαξίδιο αφού πάσχουν από  Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία. Εισερχόμενος στο χώρο του των εγκαινίων του Φωτοβολταϊκού πάρκου ο πρωθυπουργός αφού χαιρέτησε την Βασιλική, παρέλαβε από τα χέρια της υπόμνημα με το αίτημα της καθιέρωσης του προσωπικού βοηθού για τους ΑΜΕΑ που ενώ ξεκινά πιλοτικά από την Αθήνα, δεν περιλαμβάνει την περιφέρεια. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι «η πιλοτική εφαρμογή της μεταρρύθμισης θα περιλαμβάνει και την Κοζάνη».

 «Είμαι περήφανος  που η κυβέρνηση θα υλοποιήσει ένα τέτοιο μέτρο για τους ΑΜΕΑ όλης της χώρας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και υπενθύμισε ότι αυτή «η προσπάθεια καθιέρωσης προσωπικού βοηθού για τους ανάπηρους συμπολίτες μας, προχώρησε χάριν της ευαισθητοποίησης του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κιμπουρόπουλου».

«Ξεκινάμε από την δυτική Μακεδονία της εφαρμογή του» ανέφερε ο πρωθυπουργός με την Βασιλική να ζητά την όσο το δυνατόν γρήγορη εφαρμογή του μέτρου.

 «Αυτά που λέμε τα κάνουμε πράξη» απάντησε ο πρωθυπουργός  ανταλλάσσοντας θερμή χειραψία και με τα μέλη της οικογένειάς της.

Η Βασιλική Σιαλβέρα και η αδελφή της Κάτια πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία μια εκφυλιστική ασθένεια που υποχρεώνει τον πάσχοντα να είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όμως η ίδια δεν το βάζει εκτός από την καθημερινή της εργασία στο δήμο Κοζάνης, ζει την ζωή της, συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις ευαισθητοποίησης  και στηρίζει καμπάνιες ενίσχυσης οικογενειών με μικρά παιδιά που πάσχουν από  νωτιαία μυϊκή ατροφία ώστε να τους χορηγηθούν τα πανάκριβα φαρμακευτικά σκευάσματα για  να σωθεί η ζωή τους. Παράλληλα σπουδάζει έχοντας μέχρι στιγμής τέσσερα πτυχία σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό  επίπεδο.

 Τις παραπάνω προσπάθειες για την ορατότητα των ΑΜΕΑ και της συμμετοχής τους στο δημόσιο βίο της ανέδειξε κατά αποκλειστικότητα το ΑΠΕ ΜΠΕ με εκτενή ρεπορτάζ και συνεντεύξεις και σήμερα αμέσως μετά την συνάντηση της με τον πρωθυπουργό της ζητήσαμε να μας πει με δύο λόγια πως αισθάνεται γιαυτή την εξέλιξη.  

«Νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση, αισθάνομαι ότι σήμερα ήμουν η φωνή & η έκφραση αγωνίας όλων αναπήρων της περιφέρειας και των οικογενειών τους που θέλουμε να έχουμε δικαιωματικά πρόσβαση στην πιλοτική εφαρμογή του προσωπικού βοηθού χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς γιατί κανείς από όλους εμάς που πάσχουμε από βαριά αναπηρία δεν πρέπει να μείνει πίσω». 

Η Βασιλική Σιαλβέρα ανέδειξε και την παράμετρο της δημιουργίας θέσεων εργασίας από την εφαρμογή του μέτρου σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από την απολιγνιτοποίηση. «Η εφαρμογή  της πιλοτικής υπηρεσία του προσωπικού βοηθού εκτός από την καλύτερη ποιότητα ζωής που θα προσφέρει στους ΑΜΕΑ,  θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας με το νέο επάγγελμα του προσωπικού βοηθού».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 16:11