Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 15:44

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

altΗ κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας στην Δ. Μακεδονία θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργανώνει η Περιφερειακή Επιτροπή Συνασπισμού Δ. Μακεδονίας την Τετάρτη 28 Απριλίου στο Κοβεντάρειο Κοζάνης με κύριους ομιλητές τον Αλέξη Μπένο καθηγητή κοινωνικής ιατρικής του ΑΠΘ, τον Δημήτρη Βαρνάβα πρόεδρο του Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. τον  Συριανό Καχλάν πρόεδρο της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ. και του Χρήστου Κατσίνα αντιπροέδρου της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ.  Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του Συνασπισμού αναφέρθηκαν οι προτάσεις του κόμματος της αριστεράς για την έξοδο της Δ. Μακεδονίας από την δυσοίωνη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας.

Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ. και μέλος της Ν.Ε. Συνασπισμού Κοζάνης Χ. Κατσίνας επισήμανε πως «είναι αρκετός ο καιρός που συζητάμε για τα προβλήματα της υγείας στην Δ. Μακεδονία και για τον τρόπο που θα μπορούσαμε να παρέμβουμε σαν Συνασπισμός και νομίζω ότι ήμασταν  προφητικοί για τα γεγονότα που τρέχουν. Ζήσαμε τα τελευταία δραματικά γεγονότα που είχαν σαν αποκορύφωμα τον θάνατο ενός παιδιού, ακούμε καθημερινά καταγγελίες για τα προβλήματα υγείας που βιώνουν οι κάτοικοι όλης της περιφέρειας και επιπλέον είναι και τα τελευταία δημοσιεύματα που μιλούν για συνενώσεις νοσοκομείων και όλα αυτά μας προϊδεάζουν για ένα μέλλον δυσοίωνο». Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ. απάντησε και στο αίτημα που διατυπώνεται από πολλούς και αφορά την δημιουργία Πανεπιστημιακού ή Περιφερειακού νοσοκομείου στην Δ. Μακεδονία  λέγοντας κατηγορηματικά πως «τα μεγαλόπνοα σχέδια για πανεπιστημιακό η περιφερειακό νοσοκομείο στην Δ. Μακεδονία πρέπει να σταματήσουν καθώς το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τα πέντε νοσοκομεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην περιφέρεια μας να εξοπλιστούν και να επανδρωθούν με το κατάλληλο προσωπικό». Στην συνέχεια ο κ. Κατσίνας τόνισε πως «σκοπός των προτάσεων μας είναι να μην φεύγει κανείς κάτοικος της Δ. Μακεδονίας σε νοσοκομεία του κέντρου και η περιφέρεια μας να είναι επαρκής σε ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα όλα τα προβλήματα υγείας να μπορούν να αντιμετωπισθούν εδώ».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ν.Ε. Συνασπισμού Κοζάνης Αντώνης Κύρινας τόνισε ότι «οι επιλογές της Κυβέρνησης οδηγούν στην απαξίωση και στο «ξεπούλημα» οποιουδήποτε κοινωνικού αγαθού που υπάρχει σε αυτή την χώρα» Τέλος ο κ. Κύριναςς αναφέρθηκε και στα σχόλια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα κατηγορώντας την αριστερά ότι δεν έχει προτάσεις στα θέματα της υγείας, απάντησε λέγοντας πως «η αριστερά και δουλειά έκανε και προτάσεις διαθέτει, οι οποίες προτάσεις θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση της Τετάρτης».

Στέλιος Φούντογλου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 16:14