Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 09:28

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με Καλλιόπη Βέττα και Βάσω Γκάσταρη στο ΕΚΑΒ Κοζάνης.

Με αφορμή το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας αλλά και τα λυπηρά περιστατικά συνανθρώπων μας που κατέληξαν σε Κω, Ν. Μάκρη και Ουρανούπολη, επισκεφθήκαμε το ΕΚΑΒ Κοζάνης

για να διαπιστώσουμε τις επικρατούσες συνθήκες και συναντηθήκαμε με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Σ. Γιασσά, την Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα. Γ. Γκρίτζαλη και τον Υπεύθυνο Γραφείου Κίνησης κ. Χρ. Χατζή.

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την υπηρεσιακή ετοιμότητα της Δ/νσης Δ. Μακεδονίας και για την άμεση ανταπόκριση για συνδρομή στο δυστύχημα των Τεμπών και στο σεισμό της Σάμου. 

Η βελτιωμένη κατάσταση στο ΕΚΑΒ σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μεράκι, το φιλότιμο και την εργατικότητα των ατόμων που δουλεύουν και όχι στη στήριξη από την Κυβέρνηση της ΝΔ η οποία δεν φαίνεται να πρόσφερε ούτε σε οχήματα ούτε σε στελέχωση με βάση τα παρακάτω.

Στο ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας απασχολούνται 119 διασώστες (22 είναι επικουρικοί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου), 13 διοικητικοί υπάλληλοι, 3 τεχνικοί, 2 νοσηλευτές και μόλις 1 γιατρός γεγονός που καθιστά στην ουσία αδύνατη την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα παρά μόνον τις 12 ημέρες το μήνα που εφημερεύει ο μοναδικός ιατρός του ΕΚΑΒ.

Από τα 30 ασθενοφόρα που αποτελούν συνολικά το στόλο για τη Δ. Μακεδονία, τα 14 από αυτά έχουν αγοραστεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΕΣΠΑ, τα 5 έγιναν δωρεά από τον TAP το 2018 και 1 έγινε δωρεά από ιδιώτη το 2020.

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Υγεία ενδεικτικά περιλαμβάνονται:

  • Μηχανισμός αυτόματης και μόνιμης κάλυψης των κενών λόγω συνταξιοδότησης και μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Ειδική μέριμνα για τις δυσπρόσιτες/ νησιωτικές περιοχές

 

Για μια Δίκαιη Κοινωνία και στην Υγεία με εξάλειψη των ανισοτήτων, με θετική διάκριση υπέρ των ευπαθών ομάδων, των ευάλωτων πληθυσμών και όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 09:31