Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 20:55

Νεοι κοσμήτορες στις Σχολές Οικονομικών και Θετικών επιστημών του ΠΔΜ.

Το Συμβούλιο διοίκησης του ΠΔΜ σε συνεδρίαση του με ψήφους 10-0 εξέλεξε την κ. Ελένη Τσακιριδου, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Στατιστικής και Μεθοδολογίας Έρευνας

στο Τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης, ως την νέα Κοσμητόρισα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών. Επίσης με την ανάλογη ομοφωνία εξέλεξε στην θέση του Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών,  τον καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής Μιχαήλ Δόση.

Βέβαια κάθε εκλογή δεν μπορεί να μην έχει κα το παρασκήνιο της. Κι επειδή για πρώτη αφορά οι εκλογές Κοσμητόρων περνάνε μέσα από την ψήφο του νεοσύστατου Συμβουλίου διοίκησης, το παρασκήνιο έχει ενδιαφέρον.  Την θέση Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών επιστημών εκτός της υποψηφιότητας της κ. Τσακιρίδου διεκδίκησαν, η  Καθηγήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών κ. Ανδρονίκη Καταραχιά και ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών κ. Νικόλαος Τσούνης. Για άγνωστο λόγο και λίγο πριν στην έναρξη της διαδικασίας επιλογής από το συμβούλιο διοίκησης η κ. Καταραχιά απέσυρε την υποψηφιοτητα της και το συμβούλιο με 10-0 υποστήριξε την υποψηφιότητα της κ. Τσακιρίδου έναντι του κ. Τσούνη.  Αντίθετα η υποψηφιότητα του κ. Δόση ήταν μοναδική.

Παντως το αποτέλεσμα  10-0 υπέρ ενός υποψηφίου από μέλη του συμβουλίου διοίκησης (ειδικά τα εξωτερικά μέλη) όπου κάποιοι ζουν στο εξωτερικό και δεν έχουν σχέση με μηχανισμούς και εσωτερικές σκοπιμότητες του πανεπιστημίου είναι κάπως περίεργο. Όταν μάλιστα το πρώτο «βιολί» στα εξωτερικά μέλη του συμβουλίου, είναι το κυβερνητικό στέλεχος και μέλος της ΝΔ Κ. Μουσουρούλης το πράγμα γίνεται ακόμη και πιο περίεργο.  

ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 21:02