Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 16:48

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Junzheng

Τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως περιοχή δυναμικών επενδύσεων, παρουσίασε σήμερα στον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Junzheng, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονία

Γιώργος Κασαπίδης. Κατά την διάρκεια της  ενημέρωσης του Κινέζου Πρέσβη ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε  στα μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην Δυτική Μακεδονία, στις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής για το νέο παραγωγικό μοντέλο στη μετά λιγνίτη εποχή, μίλησε για τα διαχειριστικά σχέδια που θα εφαρμοστούν στις αποκατεστημένες εκτάσεις εδαφών, τα τεχνολογικά πάρκα καινοτομίας και πάρκα υδρογόνου που θα κατασκευαστούν στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα καθώς και στην προσπάθεια να διατηρηθεί ο ενεργειακός χαρακτήρας της Περιφέρειας.  

Από την πλευρά του ο  Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Junzheng αναφέρθηκε στην  ισχυρή φιλία που συνδέει τις δύο χώρες καθώς  στην εμπορική και πολιτιστική συνεργασία των χωρών.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας Zhang Dong, επικεφαλής 13μελους αντιπροσωπείας που συνόδευε τον Κινέζο διπλωμάτη, εξέφρασε την πεποίθηση του λέγοντας ότι «παρουσιάζονται σημαντικές προοπτικές μεγαλύτερης  οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας» ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στη χώρα του, τονίζοντας πως «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα γίνει χώρος καινοτόμου ανάπτυξης με πράσινες επενδύσεις». 

Η Κινέζικη αντιπροσωπεία και ο Πρέσβης επισκέφθηκαν τη ΒΙ.ΠΕ. Κοζάνης, τα Λιγνιτικά πεδία, τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ Καρδιάς & ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος λειτουργίας τους, τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, την νέα Μονάδα 5 αλλά και τις εγκαταστάσεις της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ. 

Παρόντας στην επίσκεψη της Κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν κι ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης  Στάθης Κωνσταντινίδης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 16:50