Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 13:11

Σφοδρή επίθεση του Στέλιου Χλιαρά στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ν. Κέφαλο

Ο Νίκος Κέφαλος, πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, έγραψε για 4 χρόνια την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορική πορεία του θεάτρου μας.
Υπήρξε ένα πιόνι της επελθούσας Δημοτικής Αρχής, με σκοπό να διορίσουν καλλιτεχνικό διευθυντή έναν άνθρωπο που, ως ερασιτέχνης - συνταξιούχος άλλου κλάδου, δεν τηρούσε καν τα τυπικά προσόντα. Δεν τα κατάφεραν μετά από αγώνες των καλλιτεχνών και των Επαγγελματικών Σωματείων όλης της χώρας.
Αντί να παραιτηθεί μετά και τα ραπίσματα του Υπουργείο Πολιτισμού, έκατσε για 4 χρόνια στην καρέκλα του προέδρου, κάλυψε τη ματαιοδοξία του, έπαιρνε το μισθό του, δεν προσέλαβε σε καμία παραγωγή της κεντρικής σκηνής, της παιδικής σκηνής ή της καλοκαιρινής περιοδείας κανέναν επαγγελματία ηθοποιό ή σκηνοθέτη της πόλης, διέλυσε τα θεατρικά εργαστήρια.
Αντίθετα προσέβαλε πολλαπλά τη νοημοσύνη όλων μας, καλλιτεχνών και κοινού. Για αυτό και το κοινό γύρισε την πλάτη στις παραστάσεις, αφού παρουσίασε για 4 χρόνια σχεδόν μηδενικό καλλιτεχνικό έργο.
Το αποκορύφωμα της αλαζονείας του, η παρουσία στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δικού του έργου, για το οποίο μάλιστα ήθελε να πληρωθεί ως συγγραφέας με το ποσό των 7.440€ μεικτά, πράγμα που, ευτυχώς, δεν έγινε δεκτό από το Δ.Σ.
Επικαλέστηκε μέχρι και την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
31/12 λήγει η θητεία του, και μαζί με αυτή ελπίζω να κλείσει και η πληγή που άνοιξε αυτός και οι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον.
Που δεν αγάπησαν καθόλου το θέατρο, που δεν αγάπησαν και δεν σεβάστηκαν καθόλου την πόλη και τους ανθρώπους της.
Στο καλό Νίκο Κέφαλε. Ειλικρινά σε έχω λυπηθεί πολλές φορές αυτά τα τέσσερα χρόνια που υπήρξες μια μαριονέτα της Δημοτικής Αρχής, αλλά ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του, για αυτό και φεύγεις ηττημένος από το ίδιο σου το Δ.Σ. με τον χειρότερο τρόπο.
Ανάμεικτα συναισθήματα.
Στο καλό...
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 13:13