Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 08:37

ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ για την θέρμανση στην ΚΟΖΑΝΗ

Η κατάσταση στη θέρμανση αλλά και στην ενέργεια γενικότερα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, που αντιμετωπίζουν τις βασικές αυτές ανάγκες του λαού ως εμπόρευμα. (π.χ πράσινη μετάβαση, κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε πετρέλαιο , τιμή καυσόξυλων). 

    Όλα τα παραπάνω οδηγούν την περιοχή μας, η οποία αν και είναι πλούσια σε ενεργειακές πηγές (λιγνίτης, νερά, ξυλεία κ.α.), να συζητάμε πώς θα ζεσταθούμε το χειμώνα και πώς θα πληρώσουμε το ρεύμα.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το ζήτημα του πολέμου που έχει εκτοξεύσει τις διεθνής τιμές στα καύσιμα και θα ανέβουν πάλι λόγω ων εξελίξεων στην Παλαιστίνη. Εδώ δεν είναι άμοιρες ευθυνών ούτε η σημερινή ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν βάλει τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια με την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της στον πόλεμο. 

Καμία αναμονή. Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως θα ξεπαγιάζουμε οι πολλοί για να κερδίζουν οι λίγοι. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης.

 ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 6:00μμ  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεκδι κούμε:

 

  • Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση – διπλασιασμός των επιδομάτων θέρμανσης
  • STOP στην ακρίβεια. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης, ηλεκτρική ενέργεια και είδη πλατιάς κατανάλωσης 
  • Κυβέρνηση, δήμος, περιφέρεια να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες ξυλείας στους κατοίκους των χωριών σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν καυσόξυλα σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ευπαθείς ομάδες.
  • Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση-εξασφάλιση απρόσκοπτης παροχής θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης
  • Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ - κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των χρεών της
  • Να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 08:39