Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 07:59

Το τελευταίο αντίο του πρύτανη Θεόδωρου Θεοδουλίδη στην Αννα Σπύρτου: "Με την Άννα μοιραστήκαμε το όραμα του μεγάλου, δυνατού Πανεπιστημίου...είχε έναν μοναδικό τρόπο να εμψυχώνει, να συμπαραστέκεται."

Ο πρύτανης του ΠΔΜ Θεόδωρος Θεοδουλίδης με μια ανάρτηση στην σελίδα του στο fb αποχαιρετά την AντιπρυτΆνισα του ΠΔΜ Αννα Σπύρτου. Αναφέρεται με θερμά λόγια
στο πρόσωπο της εκλιπούσης, και για το πως και πόσο η τελευταία υποστήριξε με θέρμη επιλογές του, ακόμη κι όταν βρισκόταν πέρα απο τον πολιτικό της ορίζοντα. "Πρυτανάκο μη δίνεις σημασία, τράβα μπροστά... Είχε έναν μοναδικό τρόπο να εμψυχώνει, να συμπαραστέκεται. Ήταν ο πιο φανατικός μου υποστηρικτής, δε θα ξεχάσω ποτέ που έφτασε να υποχωρήσει και να βάλει το Πανεπιστήμιο πάνω και από πολιτικά πιστεύω και στήριξε επιλογές μου γιατί με εμπιστεύτηκε ότι αυτό γίνεται για το καλό του Ιδρύματος", αναφέρει ο Θεόδωρος Θεοδουλίδης. Ο Πρύτανης βρίσκεται στην Κίνα επικεφαλής ομάδας καθηγητών στο πλαίσιο αναζήτησης συνεργασιών με το πανεπιστήμιο του Πεκίνου. 
 
Η δήλωση  του Πρύτανη
 
Με την Άννα μοιραστήκαμε το όραμα του μεγάλου, δυνατού Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Για πάνω από τέσσερα χρόνια υπήρξε όχι μόνο Αντιπρυτάνισσα και στενή συνεργάτιδα στη Διοίκηση του Ιδρύματος αλλά και φίλη, σύμβουλος και ενθουσιώδης υποστηρίκτρια ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της Πρυτανείας.
Ως υπεύθυνη των Διοικητικών Υποθέσεων και της Φοιτητικής Μέριμνας άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο Ίδρυμά μας, χτίζοντας το κοινωνικό του πρόσωπο και τον φοιτητοκεντρικό του χαρακτήρα. Εμπνεύστηκε και υλοποίησε την πρωτοπόρα Ολιστική Μέριμνα για την οποία έγιναν αφιερώματα και πρωτοσέλιδα σε πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ. Ασχολήθηκε μήνες με τη σύνταξη του νέου Οργανισμού Διοικητικών Υπηρεσιών και αφιέρωσε αμέτρητες ώρες σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με το διοικητικό προσωπικό προσπαθώντας να καλλιεργήσει ένα ήρεμο και παραγωγικό εργασιακό κλίμα. Γιατί η προσέγγισή της ήταν αυτή: της συνεννόησης, της συζήτησης, της ομαδικής εργασίας, της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης.
Μέχρι και την τελευταία στιγμή, κλινήρης, νοιαζόταν και δούλευε για το Πανεπιστήμιο. Με αυτή την άδολη αγάπη για το Ίδρυμα και τη διάθεση για προσφορά, τη δίψα για δημιουργία, κέρδισε τον σεβασμό όλης της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Στο δύσκολο και συγκρουσιακό ακαδημαϊκό περιβάλλον δεν ακούστηκε αρνητική κριτική, όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν.
Πόσο με βοήθησε όμως και σε προσωπικό επίπεδο όταν αντιμετώπισα δύσκολες καταστάσεις. Πρυτανάκο μη δίνεις σημασία, τράβα μπροστά... Είχε έναν μοναδικό τρόπο να εμψυχώνει, να συμπαραστέκεται. Ήταν ο πιο φανατικός μου υποστηρικτής, δε θα ξεχάσω ποτέ που έφτασε να υποχωρήσει και να βάλει το Πανεπιστήμιο πάνω και από πολιτικά πιστεύω και στήριξε επιλογές μου γιατί με εμπιστεύτηκε ότι αυτό γίνεται για το καλό του Ιδρύματος.
Μήνες τώρα παρακολουθούσαμε έκπληκτοι τα μαθήματα που μας παρέδιδε: Πώς ήταν δυνατό να τον αντιμετωπίζει τόσο θαρραλέα τον θάνατο; Τώρα που ήρθε όμως το μοιραίο, η οδύνη είναι απέραντη και το αίσθημα της απώλειας συγκλονιστικό.
Άννα, σύσσωμη σε λίγο η κοινότητα του Πανεπιστημίου θα σε συνοδεύσει στην τελευταία σου κατοικία και γω συντετριμμένος δε θα μπορέσω να είμαι εκεί να σε αποχαιρετίσω. Η ειρωνεία της τύχης το έφερε να βρίσκομαι στην άλλη άκρη του κόσμου. Ελπίζω να με συγχωρέσεις αφού και αυτό για το Πανεπιστήμιο γίνεται.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 21:07