Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 14:09

Τίρανα: Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Αλβανίας, Αναστάσιο είχε αντιπροσωπεία του ΠΔΜ

Επίσκεψη στα Τίρανα με  δράσεις και συναντήσεις πραγματοποίησαν η Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα,

η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Χριστίνα Πεταλωτή και η γραμματέας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας Αναστασία Ελισσαίου. 

Η αντιπροσωπεία του ΠΔΜ συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα κ. Κωνσταντίνα Καμίτση την οποία ενημέρωσαν για τις ερευνητικές συνεργασίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει το πανεπιστήμιο για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία ενώ παράλληλα συζητήθηκαν μαζί της οι προοπτικές διεύρυνσης των ερευνητικών συμπράξεων με πανεπιστήμια της χώρας, σε νέους τομείς. 

Τα μέλη του ΠΔΜ υποδέχτηκε στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος και συνομίλησε μαζί τους για θέματα στα οποία το πανεπιστήμιο μπορεί να υποστηρίξει το έργο της Αρχιεπισκοπής με προτεραιότητα την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στα σχολεία που λειτουργούν υπό την αιγίδα της. Μεταξύ των έργων που υλοποιεί η Αρχιεπισκοπή στην Αλβανία, είναι και η λειτουργία υδροηλεκτρικών σταθμών για την παραγωγή ενέργειας, από τα έσοδα των οποίων ενισχύεται το έργο της στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με το πανεπιστήμιο για ενεργειακά ζητήματα.  

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ως εταίρος του προγράμματος ROAMING συμμετείχε στην εκπαιδευτική συνάντηση που διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο LOGOS κατά την οποία η Αντιπρύτανης Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης Ελένη Γρίβα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Χριστίνα Πεταλωτή έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των γραφείων Διεθνών Σχέσεων πανεπιστημίων των Δυτικών Βαλκανίων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 14:13