Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 17:09

Το σχόλιο του πρώην προέδρου ΓΕΝΟΠ Γιώργου Αδαμίδη για την τελευταία απόφαση του ΔΣ ΔΕΗ

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
Με την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της 14/ 12 / 2023, έπεσαν οι τίτλοι τέλους
για την άλλοτε κραταιά ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ, που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 1950 για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος.
Με την ψήφο του Ελληνικού Δημοσίου η Γενική Συνέλευση των μετόχων, αποφάσισε μια σειρά από αλλαγές που στην ουσία μετατρέπουν τη ΔΕΗ σε πολυεθνική εταιρεία με απώτερο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της και την αύξηση των υπερκερδών σε βάρος του καταναλωτή.
Πιο συγκεκριμένα, αποκτά το δικαίωμα, εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια, να εμπορεύεται και να πουλά συναφή προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και εξοπλισμό τεχνολογίας, να ιδρύει ή να συμμετέχει σε εταιρείες παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών, να δραστηριοποιείται στον τομέα τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών πληροφορικής, να συμμετέχει σε ΣΔΙΤ, να συμμετέχει με οποιοδήποτε ποσοστό στο κεφάλαιο υφισταμένων ή ιδρυόμενων εταιριών και να τις δανειοδοτεί.
Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στο κύριο Στάσση τον καθιστούν απόλυτο κυρίαρχο του παιγχνιδιού, αφού αυτός θα αποφασίζει πλέον και για το σύνολο των προσλήψεων καθώς και για την αμοιβή τους ωσάν να κληρονόμησε την οικογενειακή τους επιχείρηση μόνο που στην περίπτωση της ΔΕΗ πρόκειται για την επιχείρηση του ελληνικού λαού.
Επιπλέον στην προχθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, σε συνέχεια της αντίστοιχης περσινής απόφασης, όταν μειώθηκε ο αριθμός των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ από δύο (2) που ήταν σε έναν (1), προκειμένου να καταλάβει την θέση του ο εκπρόσωπος του ξένου fund CVC, γνωστού σε όλους μας από την εργασία της σε αυτό ως investors relation manager κόρη του Έλληνα πρωθυπουργού, ο κύριος Στάσσης εισηγήθηκε και την κατάργηση του έτερου εκπροσώπου των εργαζομένων από το Δ.Σ της επιχείρησης.
Με δεδομένο ότι οι νέοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας λόγω του γνωστού νόμου Χατζηδάκη 4643/19, πολύ φοβάμαι ότι η επόμενη κίνηση του κυρίου Στάσση και των υπολοίπων ακριβοπληρωμένων συμβούλων του Ομίλου ΔΕΗ, είναι η κατάργηση του ΚΚΠ/ΔΕΗ για περισσότερο ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 17:20