Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 09:50

Καλλιόπη Βέττα: "Να λυθεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα με τα ελληνικά σχολεία του Μονάχου»

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Σοβαρό πρόβλημα στέγασης για τα ελληνικά σχολεία του Μονάχου»  

 Στην ερώτηση καταγράφεται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την στέγαση του  4ου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και του 1ου Ελληνικού Γυμνασίου στο Μόναχο.

Ειδικότερα, στις 31.7.25 λήγει το συμβόλαιο για την μίσθωση του σχολείου, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες κείμενες διατάξεις, έχει ζητήσει εδώ και καιρό από τις ελληνικές αρχές, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ανανέωση ή μη του συμβολαίου θέτοντας προθεσμία για την έναρξη των συζητήσεων που λήγει άμεσα.

Οι Ελληνικοί σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Μονάχου αλλά και η ΕΛ.Μ.Ε. Βαυαρίας υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για το θέμα τάχιστα επισημαίνοντας ότι τόσο λόγω των νέων, αυστηρών προϋποθέσεων που έχει θεσπίσει η γερμανική κυβέρνηση, όσο κι εξαιτίας έλλειψης διαθέσιμων κτιρίων στην περιοχή, θα προκύψει μεγάλα πρόβλημα σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί η σύμβαση με το υφιστάμενο σχολείο.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η αβελτηρία είναι αδικαιολόγητη, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω δαπάνης, καλύπτεται από τις γερμανικές αρχές.

Ωστόσο, προσώρας, το Υπουργείο κωφεύει, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους Έλληνες της περιοχής, που βλέπουν να επαναλαμβάνεται το περσινό έργο, που οδήγησε στο κλείσιμο του 2ου Δημοτικού Σχολείο «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ».

Επομένως, τίθεται το ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό:

  1. Ποιες ενέργειες θα κάνει για να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών σχολείων του Μονάχου (4ο Δημοτικό «Αριστοτέλης» και 1ο Γυμνάσιο) ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για την εκπαιδευτική κοινότητα; 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 09:54