Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 11:09

Η παρουσίαση του προγράμματος σπουδών για τη Σχολή ΣΑΧΕΤΙ, στο Γιοχάνεσπουργκ απο το ΠΔΜ

Μία ακόμη σημαντική συνεισφορά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την ελληνόγλωσση  εκπαίδευση στο εξωτερικό, ολοκληρώθηκε επιτυχώς κατά τις προηγούμενες ημέρες, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής.

Το Πανεπιστήμιο, έχοντας ολοκληρώσει τη διαμόρφωση του νέου αναλυτικού προγράμματος της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών της Σχολής, παρουσίασε τη δομή και το περιεχόμενο του και συμμετείχε σε σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που έλαβαν χώρα στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ.

Το σπουδαίο έργο που ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας περιελάμβανε μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη είκοσι πιλοτικών εφαρμογών του νέου αναλυτικού προγράμματος για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας από την πρώτη έως την εβδόμη τάξη,  καθώς και την υλοποίηση επιμορφωτικών εργαστηρίων για τους εκπαιδευτικούς της Σχολής, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Δρ. Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, ως προϊόν της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πρετόρια της Ν. Αφρικής, η Σχολή ΣΑΧΕΤΙ και το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης στο Γιοχάνεσμπουργκ διοργάνωσαν ημερίδα αφιερωμένη στην ελληνική γλώσσα και στην ανάδειξη της φιλοσοφίας και του περιεχομένου του νέου αναλυτικού προγράμματος της Σχολής. Η κ. Γρίβα, ως επίσημη προσκεκλημένη, ανέδειξε στην κεντρική της ομιλία τη «Διαχρονική συμβολή της Ελληνικής Γλώσσας παγκοσμίως και τις προοπτικές της στη σύγχρονη διασπορά». 

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο εκπροσωπήθηκε από την Αντιπρύτανι κ. Γρίβα στις εντυπωσιακές εορταστικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώθηκαν από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ν. Αφρικής και τη Σχολή ΣΑΧΕΤΙ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 11:14