Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 10:12

Στις εργασίες αποκατάστασης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Την  Υψηλή Γέφυρα Σερβίων επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, τελευταία σταθμό της περιοδείας του στην Κοζάνη, την Φλώρινα και τις Πρέσπες.

Ο κ. Τριαντόπουλος ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χαρίσιο Γκοβεδάρο για τις εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων που παρουσίασε πριν από δύο χρόνια η γέφυρα. Σε συνεργασία με τους Μηχανικούς και καθηγητές της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ  Κωσταντίνου Κατάκαλου και Παναγιώτη Πανέτσου ολοκληρώθηκαν οι δοκιμαστικές φορτίσεις στα άκρα των προβόλων Μ4-1, Μ5-1, Μ6-1 της Γέφυρας αφού είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες ενισχύσεις στον πρόβολο Μ6-2.

Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι οι παραπάνω εργασίες γίνονται στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου αντοχής της Γέφυρας Σερβίων και ότι το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν οι εργασίες συνολικής ενίσχυσης, αναβάθμισής και αποκατάστασης της η οποία έχει να συντηρηθεί από το 1975 όταν κατασκευάστηκε.

Παρόντας στην ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης της γέφυρας ήταν κι ο υφυπουργός; Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης και ο βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η υψηλή γέφυρα Σερβίων μήκους 1.372 μέτρων είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες της Ελλάδας κατασκευάστηκε με αφορμή την δημιουργία της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου ως αποτέλεσμα του ομώνυμου φράγματος της ΔΕΗ και δόθηκε σε χρήση το 1975. Τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης των  προβόλων της γέφυρας εξαιτίας των έντονων οξειδώσεων του φέροντα οργανισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 10:14