Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 12:55

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Μπορούμε να κερδίσουμε μέσα απ’ την Ευρώπη το μέλλον που μας αξίζει»

Αυτή την προεκλογική περίοδο ζούμε για μια ακόμα φορά τη λογική του παραλόγου, ειδικά στον τόπο μας, στη Δυτική Μακεδονία.

Εκείνοι που με τις αποφάσεις τους ή με τη συναίνεση τους ευθύνονται για την παρατεταμένη κρίση και την ύφεση στην οποία βρισκόμαστε, ζητώντας την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές μιλάνε για ¨σχέδια ανάπτυξης¨ και όσα ¨χρειάζεται να γίνουν¨, επαναλαμβάνοντας τα ίδια ακριβώς που μας έλεγαν και πριν πέντε χρόνια.

Ευρωβουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντί να κάνουν την απαραίτητη αυτοκριτική και να εξηγήσουν γιατί το κόμμα τους με τη συναίνεση των ίδιων οδήγησε την Περιφέρεια μας σε μια νέα οικονομική περιπέτεια με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση που μόνο ευρωπαϊκή επιλογή δεν ήταν αλλά δική τους, αποκλειστικά επιλογή, έρχονται και μας υπόσχονται και πάλι καλύτερες μέρες χάρη στα όσα πρόκειται να γίνουν αν εκλεγούν, όσα όμως δεν έκαναν όλα αυτά τα χρόνια τόσο ως Κυβέρνηση στην Ελλάδα όσο και ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η περιοχή μας όμως, δεν αντέχει άλλες ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια που στην πράξη αποδεικνύονται κενά περιεχομένου.”

Έτσι σχολίασε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Όλγα Μαρκογιαννάκη τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφτηκαν πρόσφατα την περιοχή μας. Δηλώσεις και τοποθετήσεις που αποδεικνύουν πως οι εκπρόσωποι του κόμματος που βρίσκεται στην Κυβέρνηση προσπαθούν και πάλι να πλασάρουν το ίδιο αποτυχημένο αφήγημα, το οποίο αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη πόσο καταστροφικό είναι για τη Δυτική Μακεδονία.

Θα μπορούσα να αντιπαραθέσω μια σειρά αριθμών που αποδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο την αποτυχία των κυβερνητικών επιλογών, τις οποίες στήριξαν οι ευρωβουλευτές της, παρόλο που έβλεπαν πως αντί να μας φέρνουν πιο κοντά στην Ευρώπη μας απομάκρυναν όλο και περισσότερο. Αλλά δε χρειάζεται. Όσοι ζούμε εδώ το βλέπουμε, το βιώνουμε καθημερινά και είμαστε οι αδιάψευστοι μάρτυρες μιας πολύ δύσκολης κατάστασης.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο στο παρελθόν γιατί θα χάσουμε το μέλλον. Γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε σήμερα με βάση ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα δίνει απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα, θα δίνει προοπτική για το αύριο και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός.

Το ΠΑΣΟΚ και γω προσωπικά ως παιδί της Δυτικής Μακεδονίας, δεσμευόμαστε πως η παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι ένας συνεχής και αδιάκοπος αγώνας για να αποδοθούν στον τόπο μας όλα εκείνα που μας αξίζουν και θα διασφαλίζουν την πραγματικά δίκαιη μετάβαση μας σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που δεν θα αποκλείει κανέναν, αλλά θα στέκεται δίπλα σε όλους και θα στηρίζει τον ελεύθερο επαγγελματία, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον άνεργο, την οικογένεια, τις γυναίκες και, κυρίως τους νέους για να πάψει η αιμορραγία της φυγής τους που μας αποδυναμώνει καθημερινά.”

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 13:00