Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 18:05

Πρωτοβουλία του ΕΒΕ Κοζανης στα Σχολεία

Υλοποιήθηκε για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του ΕΒΕ Κοζάνης, στο Δημοτικό σχολείο Χαρισίου Μούκα, το καινοτόμο και αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ),

πρόγραμμα ρομποτικής και τεχνολογίας με τίτλο «Με ασφάλεια καινοτομώ».

Τα παιδιά των δύο τμημάτων της Ε’ δημοτικού κλήθηκαν να κατασκευάσουν ρομποτικό γιλέκο, που προσφέρει ασφαλή πλοήγηση στο δρόμο σε άτομα με προβλήματα όρασης. 

Η υλοποίησή του στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς επί δύο ώρες, τα παιδιά προβληματίστηκαν, αξιοποίησαν τις δυνατότητες που προσφέρει η εκπαιδευτική ρομποτική, συνεργάστηκαν, έκαναν δοκιμές και κατέληξαν σε μία λειτουργική κατασκευή. 

Κατέκτησαν έννοιες ρομποτικής και προγραμματισμού, δεξιότητες επιστημονικής έρευνας με τρόπο και σε γλώσσα που συνάδει με την ηλικία τους. Επί δύο ώρες το ενδιαφέρον τους παρέμενε αμείωτο, ενώ η παρουσίαση της κατασκευής εντυπωσίασε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά της Ε’ τάξης του σχολείου.

Το πρόγραμμα που ανήκει στην Smarteching Education, σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε δημοτικά σχολεία από τις Φωτεινή  Βαρδάκα και Μαρίνα Σανίδα.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία την διευθύντρια του σχολείου κ. Ζωή Μήλιου.

Η πρωτοβουλία αναμένεται να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί στη νέα σχολική περίοδο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 18:08