Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 11:37

Στη Λισαβόνα η ομάδα Adamant του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Στον διεθνή διαγωνισμό Hult Prize, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας (ISEG) στις 21 και 22 Ιουνίου 2024 συμμετείχε η ομάδα Adamant του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως η μόνη ελληνική εκπροσώπηση.

Στην προσπάθεια αυτή, η ομάδα του ΠΔΜ που συμμετείχε μαζί με άλλες 300 ομάδες από όλο τον κόσμο, απαρτιζόταν από τους φοιτητές Μάριο Ζιώκο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φίλιππο Ξαγοράρη από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιωάννη Κετρόι από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Σπύρο Χειρδάρη από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Η φετινή συμμετοχή της ομάδας Adamant αφορούσε τη μετατροπή της βιομηχανικής ρύπανσης σε υψηλής ποιότητας διαμάντια και γραφίτη χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία δέσμευσης και ανακύκλωσης του άνθρακα, ενσαρκώνοντας την καινοτομία στα βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα κυκλικής οικονομίας.

Η δυναμική παρουσία των φοιτητών απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτές και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συμμετεχόντων και επισκεπτών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προκριθεί στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού.

Το Hult Prize, γνωστό και ως "Νόμπελ για φοιτητές", είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο αναδεικνύονται οι φοιτητικές καινοτομίες που στοχεύουν στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η παρουσία της ομάδας στη Λισσαβόνα  κατέστη δυνατή με την υποστήριξη της διοίκησης του Ιδρύματος, την ευγενική χορηγία του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και την επιστημονική καθοδήγηση της Επικουρης Καθηγήτριας κ. Ελπίδας Σαμαρά και του Δρ. Παύλου Κιλίντζη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 11:39