Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 17:00

Καλλιόπη Βέττα: «Εξαπάτηση οι προεκλογικές δεσμεύσεις Μητσοτάκη για τις μετεγγραφές πολυτέκνων στα Α.Ε.Ι»

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά
 προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, σχετικά με τις μετεγγραφές παιδιών πολυτεκνων οικογενειών στα Α.Ε.Ι. της χώρας.
 
Η αναφορά, που συνυπογράφεται από 15 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βασίζεται στην από 03.07.2024 ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας, ο οποίος ζητά από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει άμεσα τις ελεύθερες μετεγγραφές των δικαιούχων παιδιών πολύτεκνων οικογενειών, πριν οι φετινοί υποψήφιοι για τα ΑΕΙ κληθούν να δηλώσουν τις Σχολές επιθυμίας τους. Επιπλέον υπενθυμίζει ότι το μέτρο αυτό, που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, το είχε δεχθεί και ο Πρωθυπουργός ως «αναγκαίο» στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ηγεσίας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων τον Ιούνιο 2023, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.  
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Βέττα, ούτε την προηγούμενη χρονιά υλοποιήθηκε, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού, ούτε φαίνεται να έχει δρομολογηθεί η εφαρμογή του μέτρου από την κυβέρνηση για τη φετινή χρονιά (2024). Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει άμεσα και έγκαιρα τη δέσμευσή της απέναντι στις πολύτεκνες οικογένειες, ώστε να μην παραμείνει για άλλη μια χρονιά σε εκκρεμότητα ένα κοινωνικό ζήτημα, που αφορά μια μεγάλη κατηγορία πολιτών.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 17:03