Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 16:21

Η δωρεάν διανομή πατάτας σε πολίτες με οικονομικές δυσκολίες απο την παράταξη του δήμαρχου και η αιχμηρή απάντηση της Κινησης Κοζανη τόπος να ζείς

Η ανακοινωση του Συνδυασμού του δημαρχου Γ. Κοκκαλιάρη:

«Μαζί για την Κοζάνη»: Δωρεάν διανομή πατάτας σε συμπολίτες μας με οικονομικές δυσκολίες

Με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και τη στήριξη προς τον συνάνθρωπο, ο συνδυασμός «Μαζί για την Κοζάνη», υλοποιεί δωρεάν διανομή πατάτας σε συμπολίτες μας, που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η εν λόγω δράση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 11:00 το πρωί στις πρώην αποθήκες της ΕΑΣ, στην περιοχή του ΟΣΕ.

Πρέπει να τονιστεί ότι η προσφορά των πατατών, αποτελεί μια ευγενική πρωτοβουλία του στελέχους της παράταξής μας, Δημοτικού Συμβούλου και πατατοπαραγωγού Στέλιου Χατζημανώλη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, για την αφιλοκερδή παραχώρηση των προϊόντων του.

Η αιχμηρά απαντηση της κινησης Κοζανη τόπος να ζείς: 

Το πηγάδι της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη δεν έχει πάτο

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη – Συνδυασμός «μαζί για την Κοζάνη» για δωρεάν διανομή πατάτας σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θυμίζει άλλες εποχές, άλλες οργανώσεις και άλλες χώρες. Ενδεχομένως οι προθέσεις της δράσης να είναι αγνές όπως και η προσφορά του συμπολίτη μας όμως ο τρόπος σίγουρα δεν είναι ο ενδεδειγμένος.

Είναι το λιγότερο παράδοξο και λαϊκίστικο για μια πολιτική παράταξη να προχωρά σε διανομή τροφίμων δωρεάν υποκαθιστώντας με αυτό τον τρόπο κρατικούς φορείς αλλά και ανεξάρτητες οργανώσεις που επιτελούν αυτό τον ρόλο ανιδιοτελώς. Μια πολιτική παράταξη με αυτό τον τρόπο δημιουργεί πελατειακές σχέσεις καταλύοντας την ανωνυμία και πατώντας στην φτώχια των συμπολιτών μας και αυτό είναι κατακριτέο.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στον Δήμο Κοζάνης λειτουργεί υπό την ευθύνη της υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας εδώ και χρόνια το συσσίτιο απόρων του Δήμου μας. Με το ίδιο αντικείμενο λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης όπως επίσης και πρωτοβουλίες πολιτών με κοινωνικό πρόσημο. Όλες αυτές οι δράσεις στηρίζονται και σε προσφορές ιδιωτών και επιτελούν τον ρόλο της αλληλεγγύης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με μεγάλη επιτυχία, με διακριτικότητα και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και στις ανάγκες του κάθε συμπολίτη μας προστατεύοντας την ανωνυμία και την αξιοπρέπεια του καθενός. 

Φαίνεται ότι στον βωμό του λαϊκισμού κάποιοι φιλοδοξούν να έχουν παραταξιακά οφέλη και καταστρατηγούν κάθε έννοια ανιδιοτελούς αλληλεγγύης χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ασκούν διοίκηση στον Δήμο και επομένως οφείλουν να φέρονται ανάλογα.

Πολύ κρίμα για τους εμπνευστές αυτής της δράσης, δυστυχώς φαίνεται ότι το πηγάδι της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη δεν έχει πάτο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 16:29