Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 15:49

Δήμος Βοΐου: Η Μαριάνθη Γκιουλέ συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων δωρητών στη Σιάτιστα

Τη Νέα Υόρκη επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής συνοδευόμενος από το νομικό σύμβουλο του Δήμου Αθανάσιο Τζαβέλα στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με την Σιατιστινής

καταγωγής κυρία Μαριάνθη Γκιουλέ. Κατά τις πραγματοποιηθείσες συναντήσεις και με την παρουσία του πληρεξουσίου δικηγόρου της δωρήτριας, οριστικοποιήθηκε η εκπεφρασμένη βούληση της  κας Γκιουλέ να δωρίσει στο Δήμο Βοΐου το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων  (2.000.000 $) για την κατασκευή και τη λειτουργία κέντρου νεότητας στη Σιάτιστα και ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας της εμβαδού τριών στρεμμάτων εντός του σχεδίου πόλεως της Σιάτιστας.

Η δωρήτρια παρέδωσε στο Δήμαρχο επιστολή δωρεάς που συνυπογράφει ο  δικηγόρος της και Συμβολαιογραφικό Πληρεξούσιο, όπου ορίζει τον Δήμαρχο εκπρόσωπό της για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της δωρεάς.

Η κ. Μαριάνθη Γκιουλέ γεννήθηκε στη Σιάτιστα το 1935  και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες  μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Διέπρεψε στον τραπεζικό και κτηματομεσιτικό τομέα. Η δωρεά της γίνεται εις μνήμην του πατρός της Γεωργίου Γκιουλέ και του παππού της Ιωάννη Ότα.

Ο Δήμος Βοΐου με απόφαση της αρμόδιας Δημοτικής Επιτροπής θα αποδεχτεί τη δωρεά και θα συστήσει κοινωφελή περιουσία στο όνομα της ευεργέτιδας, η οποία θα εποπτεύεται από το Γραφείο Κοινωφελών Περιουσιών της Δυτικής Μακεδονίας.