Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 17:54

13 μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο

Για άλλη μία χρονιά, η δημοσίευση της λίστας “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators” από ομάδα καθηγητών του Stanford University, συγκαταλέγει μέλη του διδακτικού προσωπικού και

ερευνητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου.

Η λίστα περιλαμβάνει 100.000 επιστήμονες όλων των επιστημονικών πεδίων, τους οποίους κατατάσσει σε παγκόσμια κλίμακα με βάση την απήχηση του δημοσιευμένου έργου τους εντός του 2023. Σύμφωνα με αυτή, για το τελευταίο έτος αναφοράς (2023), 13 μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του ΠΔΜ κατατάσσονται στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο, στο επιστημονικό πεδίο στο οποίο εξειδικεύονται. Με αλφαβητική σειρά, οι διακεκριμένοι επιστήμονες του ΠΔΜ είναι :

  1. Γιανναράκης Γρηγόριος
  2. Γούλα Μαρία
  3. Θεοδουλίδης Θεόδωρος
  4. Κασκαούτης Δημήτρης
  5. Κορωναίος Χριστοφής
  6. Μπουλογεώργος Αλέξανδρος-Απόστολος
  7. Πέλλας Νικόλαος
  8. Πηλαβάκης Πέτρος
  9. Ραδόγλου-Γραμματίκης Παναγιώτης
  10. Σαρηγιαννίδης Παναγιώτης
  11. Τσίπουρας Μάρκος
  12. Χαρισίου Νικόλαος
  13. Φροντιστής Ζαχαρίας

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης την κατάταξη των επιστημόνων με βάση τον αντίκτυπο του συνολικού επιστημονικού έργου, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Και στην κατάταξη αυτή διακρίνονται τα ακόλουθα οκτώ μέλη του ΠΔΜ (με αλφαβητική σειρά):

  1. Θεοδουλίδης Θεόδωρος
  2. Κορωναίος Χριστοφής
  3. Πέλλας Νικόλαος
  4. Πηλαβάκης Πέτρος
  5. Σαρηγιαννίδης Παναγιώτης
  6. Σκόδρας Γεώργιος
  7. Τσίπουρας Μάρκος
  8. Φροντιστής Ζαχαρίας

Στην πορεία των ετών, καταγράφεται σταθερά αυξανόμενος αριθμός των καθηγητών και ερευνητών του ΠΔΜ που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλού επιπέδου και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο που υλοποιείται.

Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας.