Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 19:08

Καλλιόπη Βέττα: "Να δοθούν απαντήσεις για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία στην Κοζάνη» - Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης.

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κατεπείγουσα κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τους Υπουργούς Υποδομών, Εσωτερικών και Παιδείας

με θέμα: «Καταγγελία για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία στην Κοζάνη».

Η ερώτηση βασίζεται στην από 30.09.2024 επιστολή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνια Κοζάνης και των κατοίκων της συνοικίας Πανοράματος, με την οποία καταγγέλλουν την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία (συγκρότημα νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) στην Κοζάνη, σε μια ήδη πολύπαθη και επιβαρυμένη  περιοχή. 

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι πρόκειται για εγκατάσταση σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τα σχολεία, ενώ, ιδίως από νηπιαγωγείο της περιοχής απέχει μόλις 190 μέτρα και μάλιστα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. 

Κατόπιν των ανωτέρω, η κ. Καλλιόπη Βέττα καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να δώσουν τις απαιτούμενες απαντήσεις στους κατοίκους και ζητά να υπάρξει άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και των αρμόδιων Υπηρεσιών, ώστε να σταματήσουν οι εν λόγω εργασίες και να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, βάσει της νομοθεσίας, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και ειδικά των μικρών παιδιών. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 19:11