Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 12:26

Παρέμβαση του Χ. Γκοβεδάρου για το Χωροταξικό: 'Συντάσσομαι με την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ για προσφυγή στο ΣΤΕ"

 Η τοποθέτηση του πρωην Αντιπεριφερειάρχη στην σελιδα του στο fb

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 16/09/2024, στο οποίο είχα εκτενώς τοποθετηθεί, ότι στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να γίνουν ευρείες διορθώσεις ειδικά σε θέματα-που άπτονταν στην τότε θεσμική μου θέση ως αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Δυτικής Μακεδονίας- αναπτυξιακών έργων υποδομών και όχι μόνο στην εξάλειψη του χάρτη των προτεινόμενων ΑΠΕ, που μόνο τυχαία δεν ήταν η τοποθέτησή του εντός του κειμένου του ΦΕΚ, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές του Μπούρινου, των Πιερίων και φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου.

Είκοσι σχεδόν μέρες μετά, δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου, π.χ. τροπολογία ή ακύρωση του ΦΕΚ και έναρξη διαβούλευσης με συμμετοχή των θεσμικών οργάνων και τοπικών φορέων.
Συντάσσομαι με την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με την κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ αποφάσεως του Υπουργού και Υφυπουργού Ενέργειας για την «Έγκριση αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Περιβαλλοντική έγκριση αυτού»,
ώστε να έρθει σε διαβούλευση εξαρχής το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο, προκειμένου να κατατεθούν όλες οι προτάσεις των φορέων Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες και θα αποτελέσουν τη βάση για το νέο επικαιροποιημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Δυτικής Μακεδονίας και αφού έχει προηγηθεί το Ειδικό Χωροταξικό ΑΠΕ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έχει καθυστερήσει τουλάχιστον μία τετραετία και το ορθό θα ήταν να μη λάμβανε χώρα ουδεμία εγκατάσταση ΑΠΕ χωρίς την πρότερη επικαιροποίηση αυτού.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 12:32