Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 18:55

Η κίνηση ''Κοζάνη τόπος να ζείς'': ''Οι πελατειακές σχέσεις του δήμου Κοζάνης''

toposnazeisΗ πρωτοφανής κλήτευση από την δικαιοσύνη μελών του δημοτικού συμβουλίου για απολογία, με αφορμή παράνομη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μη εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών έναντι καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριας), αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι η διοίκηση του Δήμου (και ο Δήμαρχος προσωπικά)..

δεν έχει τη βούληση να «σπάσει» τις πελατειακές σχέσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες!

Παρά την ξεκάθαρη θέση της Κίνησης, έτσι όπως εκφράστηκε στις συνεδριάσεις της Επιτροπής ποιότητας ζωής, για αποδοχή της εισήγησης του νομικής υπηρεσίας του δήμου, και παρά τις επιστολές (8/3/2011 και 3/10/2011) του Λ. Ιωαννίδη προσωπικά, ότι το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί άμεσα και να μην υπάρχει χρονοτριβή, ο Δήμαρχος πρότεινε την παραπομπή του θέματος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα:
• να παρασύρει τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά και μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, σε μια απόφαση που κρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας παράνομη.
• και να προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Ως Κίνηση θεωρούμε ότι η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πελατειακή προσέγγιση των κέντρων εξουσίας με διάφορες συντεχνίες, που ως στόχο είχε και έχει την αποφυγή του πολιτικού κόστους και την διαπλοκή με μικροσυμφέροντα!
Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το συγκεκριμένο θέμα η Κίνησή μας διαχώρισε τη θέση της από όλους όσους εξέθρεψαν και κάλυψαν άνομες πρακτικές και ρουσφετολογικές δοσοληψίες.
Η σωστή λειτουργία του Δήμου, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη και η διασφάλιση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών του δήμου αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτες αξίες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 19:25