Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Μαϊος 2010 12:40

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ο Δ. ΑΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

altΈκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιανής, παρουσία εκπροσώπων φορέων και εκατοντάδων κατοίκων δημοτών Αιανής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 05 Μαΐου 2010 στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου,  προκειμένου  να ενημερωθούν κατ αρχήν   από το Δήμαρχο για την απόφαση του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, σχετική με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» , τη χωροθέτηση των Δήμων, αλλά και για τις επαφές που είχε η Δημοτική Αρχή στην Αθήνα , ώστε  να προωθηθεί ο στόχος της παραμονής του ιστορικού Δήμου Αιανής στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας .Κυρίως όμως τη συνεδρίαση απασχόλησε η μεθόδευση του αγώνα που θα ακολουθηθεί στο εξής στα πλαίσια επίτευξης του παραπάνω στόχου.

Η συνεδρίαση  μετατράπηκε ουσιαστικά  και πάλι σε μια    νέα λαϊκή συνέλευση και έτσι μετά από διαλογική συζήτηση και με τη σύμφωνη γνώμη των παραβρισκόμενων αποφασίστηκε η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (Σ.Ε.Α.),   στην οποία εκτός από το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετέχουν   εκπρόσωποι όλων των φορέων , εκπρόσωποι των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων καθώς και  πρώην Δήμαρχοι.

Η Σ. Ε. Α. , που αμέσως μετά συνεδρίασε αποφάσισε τη  διοργάνωση κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας . Συγκεκριμένα:

1. Την Παρασκευή 07 Μαίου 2010

Α) Κλείνουν και δεν θα λειτουργήσουν  το Δημαρχείο, η Δημοτική Επιχείρηση & το ΚΑΠΗ από τις 9& 30 το πρωί . Ο Παιδικός Σταθμός δεν θα λειτουργήσει . Θα ζητηθεί αρμοδίως το ίδιο να κάνουν και τα σχολεία του Δήμου.  

Β) Κλείνουν τα καταστήματα από τις 9& 30 το πρωί , ως τις μία το μεσημέρι .

Γ) Με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων & των μαθητών των σχολείων , θα γίνει συγκέντρωση και αποκλεισμός της εισόδου του κτιρίου της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας από τις 10&30 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι. Θα επιδοθεί το ψήφισμα με τα αιτήματα της Λαϊκής  Συνέλευσης των Δημοτών της 29ης Απριλίου 2010   στον Γενικό Γραμματέα και θα του ζητηθεί να το προωθήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

Δ)Αμέσως μετά αυτοκινητοπομπή των κατοίκων θα κατευθυνθεί στο Τριγωνικό , όπου θα γίνει επί δίωρο συμβολικός αποκλεισμός του κόμβου και ενημέρωση των διερχομένων για το αίτημα του Δήμου Αιανής.

Ε) Το βράδυ στις 8,30 θα γίνει στην κεντρική πλατεία Αιανής ανοικτή συγκέντρωση της Σ.Ε.Α. για να αποφασιστεί μεθόδευση των επόμενων κινητοποιήσεων.

2. Όλα τα μέλη της Σ. Ε. Α.θα βρίσκονται στην Αθήνα στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής, στην συνάντηση, που επιδιώκεται να έχει αυτή  με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση Ι. τις επόμενες  ημέρες, προκειμένου να απαιτηθεί   η παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής.    Στην κάθοδο στην Αθήνα καλούνται να  συμμετάσχουν  όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες .  

3. Καλεί το Προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου να φέρει στην επόμενη συνεδρίαση του ψήφισμα προς έγκριση υπέρ της παραμονής του Δήμου Αιανής και το Δ.Σ. ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης να επανεξετάσει τη θέση του και να στηρίξει τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιανής.

Ακόμα η Σ.Ε.Α. καλεί όλους τους δημότες, που συμφωνούν με την παραπάνω θέση , να υπογράψουν σχετικό κείμενο, το οποίο θα αποσταλεί    στην Κυβέρνηση , ως απόδειξη της πάνδημης θέλησης  για την  επίτευξη του παραπάνω στόχου.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Μαϊος 2010 12:52