Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 02:00

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Από την κιινητοποίηση των κατοίκων της Ακρινής ΕΛΑΒΑΝ ΝΕΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΡΙΝΗΣ

 

Την επαναβεβαίωση της δέσμευσης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην μετεγκατάσταση του οικισμού της Ακρινής, έλαβαν οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι των φορέων του Νομού από τον υφυπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.  

Όπως αναφέρουν και σε κοινή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης «με την τοποθέτηση του ο υφυπουργός ουσιαστικά επανέλαβε τα όσα είχε συζητήσει με τους τρεις βουλευτές και στην πρώτη συνάντηση τους για το ίδιο θέμα, πριν δύο εβδομάδες, περίπου. Τόνισε δηλαδή ξεκάθαρα και κατηγορηματικά πως η δρομολόγηση της μετεγκατάστασης της Ακρινής δεν είναι απλώς δέσμευση του Υπουργείου αλλά και της Κυβέρνησης. Προκειμένου δε να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Άνοιξη από την Κυβέρνηση και τα στελέχη της ΔΕΗ».

Η εξέλιξη αυτή όπως δήλωσε και ο Αλέκος Αθανασιάδης ικανοποίηση όλους τους παριστάμενους στην σύσκεψη που διήρκεσε περισσότερες από 2,5 ώρες.  

«Αυτό που αποκομίσαμε όλοι είναι, μια ακόμη δέσμευση της κυβέρνησης ότι το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής είναι στην πρώτη γραμμή και ότι είναι θέμα χρόνου να κατατεθούν οι προτάσεις και το χρονοδιάγραμμα προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το διαχρονικό αίτημα», σημείωσε ο κ. Αθανασιάδης. Βέβαια όπως τόνισε αυτό που αναμένεται άμεσα να γίνει είναι η αλλαγή στην ηγεσία της διοίκησης της επιχείρησης που θα σημάνει και την έναρξη των συζητήσεων για τον τρόπο και για το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης.

Ικανοποιημένος από την συνάντηση εμφανίστηκε και ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής που τόνισε πως «ο κ. Μανιάτης γνωρίζοντας τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού τόνισε πως είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τη διαδικασία και πως σε σύντομο χρονικό διάστημα 2 ή 3 μηνών θα μπορεί να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και χρονοδιάγραμμα για την μετεγκατάσταση».

Σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμένο επαρχιακό δρόμο στην Ακρινή που έκλεισε η ΔΕΗ με τις αποθέσεις της αλλά και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων που υπήρξαν για το θέμα ο κ. Αθανασιάδης τόνισε πως «συμφωνήθηκε να φτιαχτεί από τη ΔΕΗ νέος δρόμος έξω από τα όρια των απαλλοτριώσεων που θα συνδέει τον οικισμό και που θα είναι πολύ πιο σύντομος για την Κοζάνη».

Ο κ. Δακής επισήμανε για το θέμα πως «η ΔΕΗ για άλλη μια φορά βρέθηκε με δική της ευθύνη προ αδιεξόδου. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει την έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού της επιχείρησης στην περιοχή. Είναι ευρύτατες οι διαχρονικές παραλείψεις και παρατυπίες της ΔΕΗ και στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Τελικά δόθηκε η υπόσχεση να ανοίξει προσωρινά ο υπάρχον επαρχιακός δρόμος μέχρι να βρεθεί η τελική λύση».

Ο νομάρχης Κοζάνης μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm σχολίασε και τον χαρακτηρισμό που δέχθηκε ο ίδιος από τον πρόεδρο της ΔΕΗ (σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν λίγο διάστημα), ότι δηλαδή είναι «εχθρός της ΔΕΗ».

«Δυστυχώς ειπώθηκε και αυτό. Αυτή η τοποθέτηση όμως δεν έχει να κάνει με προσωπικά χαρακτηριστικά αλλά με μια διαχρονική εδραιωμένη πεποίθηση πολλών υψηλόβαθμων στελεχών της επιχείρησης, ότι η απαίτηση για εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και η λήψη μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από όσα υφίσταται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, είναι εχθρικές ενέργειες. Αυτή λοιπόν η τοποθέτηση νομίζω πως είναι προσβολή για το σύνολο των αιρετών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και με θλίβει», τόνισε ο κ. Δακής.         

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 15:50