Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2012 16:46

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις σε δυτική Μακεδονία και Ηπειρο, λόγω χιονοθύελλας

kakokairiaΠροβλήματα στις μετακινήσεις αντιμετωπίζουν από αργά το βράδυ της Παρασκευής οι οδηγοί στη δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας και των ισχυρών ανέμων. Εν τω μεταξύ, τα μποφόρ προκάλεσαν «τσουνάμι» στο λιμάνι της Τήνου, παρασύροντας πολλά οχήματα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό από τον κόμβο Κοίλων μέχρι τον κόμβο Καλαμιάς, στον νομό Γρεβενών, διακόπηκε και διεξάγεται εκ περιτροπής μόνο από το ένα ρεύμα (προς Γρεβενά), καθώς το ρεύμα προς Κοζάνη έχει σχεδόν κλείσει από όγκους χιονιού, που μεταφέρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Παράλληλα, απαγορευμένη είναι για τα φορτηγά οχήματα το τμήμα της Εγνατίας οδού από τον κόμβο Παναγίας ως τον κόμβο της Σιάτιστας, καθώς και η εθνική οδός Γρεβενών - Τρικάλων από το 1ο ως το 38ο χιλιόμετρο.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και σ' ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο των νομών Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας.

Εν τω μετάξυ, οι θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν τεράστια κύματα στο λιμάνι της Τήνου, την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν τουλάχιστον 30 οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί.

Παράλληλα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την Παρασκευή παρασύρθηκαν από κυματοθραύστη του νέου λιμένα Πατρών όπου ήταν αγκυροβολημένα τρία πλωτά σκάφη, καθώς και πέντε ιστιοπλοϊκά.

Πάντως, μετά την εξασθένιση των ανέμων, κανονικά πραγματοποιούνται σήμερα, Σάββατο, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας σημειώνεται το Σάββατο, με εξασθένηση των ανέμων, οι οποίοι δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. Ωστόσο, σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Στην Αττική ο υδράργυρος δείχνει από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθεί χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ και θα εξασθενήσουν ακόμη περισσότερο από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

 

πηγή-in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 13:51