Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 14:24

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Στο επίκεντρο η άμεση προκήρυξη των νέων μονάδων και οι προσλήψεις

 

Τη δέσμευση ότι τα αιτήματα, για άμεση προκήρυξη των νέων μονάδων σε Πτολεμαΐδα και Μελίτη και για άμεσες προσλήψεις στην επιχείρηση, θα αποτελέσουν, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού, κυρίαρχα θέματα στην ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, έλαβαν χθες συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής που προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Νωρίτερα το πρωί με πρωτοβουλία του Σωματείου εργαζομένων στην ΔΕΗ «Σπάρτακου» πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του Σταθμού και απαιτήθηκε η μείωση των φορτίων της μονάδας. Έτσι χθες ο σταθμός συνολικής ισχύος 600Μεγαβάτ μείωσε τα φορτία του στις μονάδες 1 και 2 κατά 47 Μεγαβάτ (ενώ η 4η μονάδα παραμένει εκτός λόγο των εργασιών που γίνονται). 

«Έχουμε να κάνουμε με τον παλαιότερο ατμοηλεκτρικό σταθμό της χώρας και τον πιο ρυπογόνο. Θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και χρόνια. Εμείς απαιτούμε να προχωρήσει ο ενεργειακός σχεδιασμός της επιχείρησης και να προχωρήσει εδώ και τώρα η προκήρυξη της νέας αντιρρυπαντικής μονάδας 5 στην Πτολεμαϊδα και της μονάδας 2 στη Μελίτη. Όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής είναι άμεσα εξαρτώμενη από τις νέες μονάδες και τις προσλήψεις που θα πρέπει να γίνουν, καθώς και το ότι οι εξελίξεις αυτές θα σημάνουν και περιβαλλοντικές αλλαγές στον τόπο», δήλωσε ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης.      

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αρμόδιοι στα κέντρα λήψης αποφάσεων ότι εμείς εδώ δεν παίζουμε. Σήμερα ήρθαμε συμβολικά, αύριο όμως θα προχωρήσουμε πιο δυναμικά. Η περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι τεράστια από τον συγκεκριμένο σταθμό και θα πρέπει άμεσα να προκηρυχθεί η νέα μονάδα που θα αλλάξει τα δεδομένα για την ποιότητα του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα θα δώσει και θέσεις εργασίας», επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Τάσος Τσιλφίδης.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου, δήμαρχοι ενεργειακών δήμων της περιοχής και εκπρόσωποι φορέων συναντήθηκαν με την διοίκηση του σταθμού και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό διευθυντή Παραγωγής Γιάννη Κοπανάκη κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι τα θέματα που απασχολούν την περιοχή θα συζητηθούν άμεσα με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου.         

Μεταξύ αυτών και η άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού που έχει «κολλήσει» εδώ και 3 χρόνια.

«Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και πολλοί επιτυχόντες του διαγωνισμού που 3 χρόνια τώρα έχει «κολλήσει» κρατώντας κυριολεκτικά «ομήρους» 2.035 ανθρώπους. Ενώ ο διαγωνισμός έτρεξε, δημοσιεύθηκε και το ΦΕΚ έχουν παγώσει οι διαδικασίες για εντελώς άγνωστους λόγους. Αυτά συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες», σημείωσε ο κ. Αδαμίδης.

Την ίδια ώρα επισήμανε τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε ολόκληρο το ενεργειακό λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας και σε κρίσιμα πόστα.

«Μιλάμε για περισσότερες από 2.500 προσλήψεις που πρέπει να γίνουν σε ορυχεία και σταθμούς της περιοχής. Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι σήμερα στην επιχείρηση με την εντατικοποίηση της εργασίας είναι απελπιστική», τόνισε.    

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 14:27