Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 13:26

Ανακοίνωση της ΣΑΔ-ΔΑΣΚ για τις εκλογές του Σπάρτακου

SADΜε αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με την παράταξη της και την συμμετοχή της στις εκλογές του σωματείου Σπάρτακος, θεωρούμε υποχρέωση μας να παρέμβουμε προς αποκατάσταση της αληθείας και να απαντήσουμε στα προσβλητικά σχόλια της ανακοίνωσης της Ν.Ε Κοζάνης-Φλώρινας του Συνασπισμού.

Η ΣΑΔ-ΔΑΣΚ είναι μια παράταξη στο χώρο της ΔΕΗ, που από την ίδρυση της, το 1990, υπηρετεί με ευλάβεια το δόγμα της ανεξάρτητης δράσης και έκφρασης, ακηδεμόνευτη και αναλλοίωτη, μακριά από κομματικά όργανα και πολιτικές πρακτικές που χειραγωγούν και υπονομεύουν το εργατικό κίνημα. Οι θέσεις και οι απόψεις μας αναδεικνύουν την ιδεολογική μας κουλτούρα και την ταξική μας ταυτότητα.

 

Την αυτονομία μας την θεωρούμε κεκτημένο, ενώ αποτελεί τιμή για μας το ότι διαχρονικά διατηρούμε καθαρά και διακριτά τα χαρακτηρίστηκα μας, λειτουργώντας στα όργανα με θέσεις και προτάσεις που μας κατατάσσουν σε μια ξεχωριστή θέση στην συνείδηση των εργαζομένων. Άλλωστε το ψηφοδέλτιο ¨ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ¨ στο οποίο συμμετείχαμε, απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να διαχωρίσει την ταυτότητά του, κράτησε ανθεκτική την αυτονομία του στις όποιες πολιτικές εξουσίες και μπήκε μπροστά σε όλες τις μάχες για τα συμφέροντα των εργαζομένων, της ΔΕΗ και της περιοχής μας. Το δε εκλογικό αποτέλεσμα δικαίωσε την συγκεκριμένη επιλογή μας.

Η συνεργασία μας με άλλες δυνάμεις στις εκλογές του Σπάρτακου, είχε σαν μοναδικό κριτήριο την ενότητα, διασφαλίζοντας την ειλικρινή και ισότιμη σχέση. Άλλωστε η εμπειρία, μας έχει αποδείξει ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν και πάντα το κίνημα βγαίνει πιο δυνατό μέσα από ανάλογες διαδικασίες.
Η οποιαδήποτε κριτική (συνήθως κακοπροαίρετη) γίνεται για να καλυφθούν οργανωτικές αδυναμίες τοπικών κομματικών στελεχών του Συνασπισμού, που επί χρόνια αδυνατούν να συγκροτήσουν δυνάμεις ελεγχόμενες στο χώρο της ΔΕΗ , αφού οι προσκείμενοι στον αριστερό ιδεολογικό χώρο στηρίζουν την παράταξη ΣΑΔ-ΔΑΣΚ, που έτσι κι αλλιώς έχει τα χαρακτηρίστηκα που τους εκφράζουν.

Η επίθεση στην παράταξη με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ξεφεύγει από πολιτικές θέσεις, κρύβει προσωπικές εμπάθειες, στερείται επιχειρημάτων και είναι εκτός της φιλοσοφίας και της λογικής του κόμματος που υπηρετούν. Η ανακοίνωση κρύβει προβοκατόρικες θέσεις, εκτός κι αν η σύνταξη της έγινε από άσχετους.
Αγαπητοί σύντροφοι που απαξιώνετε τα μέλη σας, μας εξηγείτε γιατί ο πρόεδρος του κόμματος στηρίζει τους εκλεγμένους του ψηφοδελτίου της ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ-ΔΑΣΚ με την παρουσία του στην ομοσπονδία και την στήριξη του στους αγώνες δίπλα στον πρόεδρο και τα μέλη; Αυτός δηλαδή αποδέχεται αυτό που εσείς κατηγορείτε; Ξεχάσατε μήπως τα συγχαρητήρια που μας δίνατε για την δράση μας σε προηγουμένους αγώνες με θετικά αποτελέσματα; Τι άλλαξε σήμερα;

Για εμάς δεν υπάρχουν διαλλείματα στη σημερινή κρίση θεσμών και ιδεών. Δεν χωρούν αγκυλώσεις, στερεότυπα, άγονα επιχειρήματα περί δυσκολίας συγκρότησης, πόλου έκφρασης και δράσης των εργαζομένων. Όλα αυτά είναι απλές δικαιολογίες. Υπάρχουν κλειστά μυαλά και ανήμπορα στελέχη να υλοποιήσουν την απαίτηση των καιρών για συσπείρωση και μαζική πάλη ενάντια στη λαίλαπα της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Εμείς σαν παράταξη προόδου και προοπτικής θα κάνουμε το χρέος μας στην κατεύθυνση της οργανωμένης πάλης και της ανατροπής. Θα συμπορευτούμε με όποιους ασπάζονται τα ιδανικά και τα οράματα μας και θα υπηρετήσουμε με αφοσίωση αυτούς που ελπίζουν και πιστεύουν σε εμάς, γιατί μας εμπιστεύονται.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 13:30