Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 21:25

Κοζάνη τόπος να ζείς: ''Δημόσιοι χώροι καταλαμβάνονται και ο Δήμος Κοζάνης παρακολουθεί''

toposnazeisΜε ανακοινωσή της η ''Κίνηση Κοζάνη τόπος'' να ζείς κατηγορεί την δημοτική αρχή γιά έλλειψη πολιτικής βούλησης στο θέμα της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιων χώρων στην πόλη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

Είναι προφανές πως η δημοτική αρχή, ούτε σθεναρή διάθεση επέδειξε στο θέμα σεβασμού και προστασίας του δημόσιου χώρου ούτε και ιδιαίτερες δεσμεύσεις έλαβε ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο στο μέλλον. Αποδείχτηκε και από τη σημερινή συζήτηση της επιτροπής πως η πολιτική του δήμου Κοζάνης στο θέμα αυτό, όχι μόνο δεν περιορίζει το φαινόμενο, αλλά ουσιαστικά το συντηρεί.
Η δημοτική αρχή τελικά φαίνεται πως δεν έχει καμιά διάθεση 'σύγκρουσης'. Γιατί; Μήπως φοβάται το πολιτικό κόστος ;
Πρέπει να γίνει σαφές πως η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να διασφαλίζει πρώτα και κυρίαρχα το δημόσιο συμφέρον, με βάση την κοινή λογική, αλλά και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Ως Δημοτική Κίνηση συμμεριζόμαστε την αγωνία των συνδημοτών μας επαγγελματιών για επιβίωση σε μια τόσο ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά εποχή, αλλά για μας το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα (πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται κατά παράβαση των κανονισμών), ενώ η ομαλή λειτουργία της αγοράς εξασφαλίζεται καλύτερα σε ένα περιβάλλον όπου νόμοι και κανονισμοί λειτουργούν το ίδιο για όλους και προς όφελος όλων.

Τέλος, και με αφορμή την αποκριά. ελπίζουμε ότι φέτος δε θα παρατηρηθούν τα φαινόμενα των προηγούμενων χρόνων(αυθαίρετες πλαστικές κατασκευές έξω από καφέ μπαρ, τεράστια ηχεία που καθιστούν τη ζωή των κατοίκων του κέντρου αφόρητη, αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος των καταστημάτων εστίασης). Ελπίζουμε επίσης ότι θα τηρηθούν οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες, προς ικανοποίηση τόσο των κατοίκων της πόλης, όσο και των επισκεπτών.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 21:34